Go back

W-B – Standard Luik (3/4): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Na twee voetbalvrije weekends wordt er dit weekend met de start van de play-offs weer gevoetbald in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren start in Play-off II thuis tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt zondagavond afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Luc Wouters.

De teleurstelling die er heerste bij Standard Luik toen het in extremis Play-off I moest opgeven, maakte op 20 maart plaats voor euforie. Standard stak de beker van België op zak na 2-1-winst in de finale tegen Club Brugge en verzekerde zich zo van Europees voetbal. Sportief hebben Yannick Ferrera en zijn pupillen dus niets meer te winnen in Play-off II, dat wellicht in de eerste plaats zal worden aangevat als voorbereiding op volgend seizoen.

De Luikenaars maakten onlangs bekend dat huurlingen Christian Brüls en Giannis Maniatis niet bij de club blijven. Ook doelman Victor Valdés zoekt naar alle waarschijnlijkheid andere oorden op. De Rouches zullen dus met een ietwat hertekende ploeg naar de Freethiel trekken. De Luikse jongeren die hun kans krijgen zullen ongetwijfeld gemotiveerd voor de dag komen. Dat zal niet anders zijn bij de talrijke W-B-spelers met een Luiks verleden: Laurent Henkinet, Deni Milosevic, Jonathan Buatu, Merveille Goblet, Tortol Lumanza en Maximiliano Caufriez.

W-B kon dit seizoen nog niet winnen van Standard. De heenwedstrijd in Luik werd met 1-0 verloren, thuis bleef geel-blauw steken op een scoreloos gelijkspel. Voor de derde confrontatie met de Rouches kan trainer Stijn Vreven geen beroep doen op Floriano Vanzo. De middenvelder is geschorst nadat hij tegen Westerlo zijn vijfde gele kaart incasseerde. Glenn Leemans en Ibou Sawaneh zullen er ook niet bij zijn. Leemans ondervindt nog hinder aan de enkel, terwijl Ibou nog niet helemaal hersteld is van zijn hamstringblessure. Beide spelers kwamen eerder wel al in actie in de oefenwedstrijd tegen Dessel Sport.

W-B versus Standard in 2015-2016:

  • Standard Luik – W-B (09/08/2015): 1-0 (63′ Faty)
  • W-B – Standard Luik (05/12/2015): 0-0

Stijn Vreven gaf vrijdagmiddag duiding bij zijn selectie en blikte alvast vooruit op de eerste partij in Play-off II: “Het is mooi dat we kunnen beginnen tegen Standard, de bekerwinnaar. We willen het zo goed mogelijk doen en nemen Play-off II dus absoluut serieus, ook naar onze supporters toe. Je moet dus geen gekke dingen verwachten wat de ploeg betreft. Jongeren zullen hun kans wel krijgen, maar moeten worden ingepast in een goede ploeg.”

“Tegen Standard verwacht ik geen cadeaus of een makkelijke wedstrijd. Zij hebben veel kwaliteit en overal een dubbele bezetting. De jongens die hun kans krijgen zullen voluit gaan.” Ook bij de eigen spelers zag Vreven veel gedrevenheid. “Alle internationals zijn intussen terug en zo goed als iedereen is fit. Ik zag een enthousiaste groep op training.”

 

wedstrijdselectie WBESTA PO2