Go back

Welkom, Alessandro Cerigioni!

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren neemt Alessandro Cerigioni transfervrij over van Oud-Heverlee Leuven. De 23-jarige aanvaller tekende een contract voor twee seizoenen met optie op een bijkomend jaar.

Alessandro Cerigioni (° 30/09/1992) is een Belg met Italiaanse roots en voormalig Belgisch jeugdinternational. Cerigioni is een snelle aanvaller die op meerdere posities in de voorlinie uit de voeten kan. Hij is na Aaron Dhondt van KFC Izegem en Niels De Schutter van KV Oostende de derde Belgische versterking voor Waasland-Beveren. De overgang van Cerigioni naar de Freethiel kadert binnen de sportieve visie van de club: hij is jong, Belgisch, kent de competitie en beschikt ondanks zijn jonge leeftijd toch al over heel wat ervaring in eerste en tweede klasse.

Cerigioni kreeg zijn jeugdopleiding bij Berkenbos VV en stapte op zijn zestiende over naar Lommel United, waar hij al op erg jonge leeftijd zijn kans kreeg in het eerste elftal. Na enkele prima seizoenen bij de tweedeklasser, maakte hij halverwege het seizoen 2012/2013 de overstap naar OH Leuven. Hij zou er in totaal bijna honderd officiële wedstrijden spelen en zestien doelpunten maken. Voor Lommel had hij afgeklokt op 105 wedstrijden, 28 treffers en 20 assists. In het voorbije jaar stond de jonge Belg in 21 wedstrijden op het veld voor OHL. Hij was daarin goed voor vier goals en twee assists.

Leuk weetje: Cerigioni debuteerde voor OH Leuven op 26 januari 2013 tegen Waasland-Beveren. Ook zijn eerste doelpunt in de hoogste voetbalklasse maakte hij uitgerekend tegen… Waasland-Beveren, meer bepaald op 30 maart 2013 (OHL won toen het eerste Play-off II-duel tegen W-B met 3-1). “Die periode vergeet ik nooit”, vertelt Cerigioni in een eerste reactie. “Ik maakte toen twee goals en twee assists in zes wedstrijden. Ik ben erg blij dat deze mooie club mij nu een kans geeft”, aldus de Italo-Belg. “Ik denk dat ik met mijn mentaliteit en werkkracht hier beter kan worden onder begeleiding van de technische staf.”