Go back

Floriano Vanzo tot 2019 op de Freethiel

Tekst & foto: Ward Callens

Floriano Vanzo verlengt zijn verblijf op de Freethiel. De 22-jarige Italo-Belg zette zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst die loopt tot medio 2019.

Floriano Vanzo streek in de winter van 2015 neer op de Freethiel. Sindsdien speelde hij 41 wedstrijden in de Beverse hoofdmacht en was hij goed voor twee doelpunten -twee keer tegen Anderlecht- en drie assists. Terwijl hij aanvankelijk meer als flankaanvaller werd gezien, werd hij het voorbije seizoen veelal ingezet als centrale middenvelder. Vanzo depanneerde zelfs een paar keer in de verdediging.

Naast zijn veelzijdigheid, beschikt de jongeling over een uitstekende mentaliteit op en naast het veld. Zijn gretigheid op het veld is kenmerkend. In moeilijke momenten gaat hij voorop in de strijd. Redenen genoeg voor voorzitter Dirk Huyck om zijn contract open te breken. “Je kan dit zien als een beloning voor zijn harde werk en zijn sterke seizoen. We menen dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen”, aldus Huyck.

“Ik ben erg blij dat ik hier drie jaar kan bijtekenen”, verklaart Vanzo. “De club geeft me veel vertrouwen en dat doet me goed. Ik hoop dat we als ploeg komend seizoen nog beter kunnen doen dan het voorbije jaar. Mijn persoonlijke hoogtepunt van vorig seizoen? De overwinning tegen Anderlecht!” De middenvelder vertrekt nu voor een korte vakantie alvorens op 6 juni terug te keren voor de fysieke tests.