Go back

Internationals aan de bak in juni

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De spelers van Waasland-Beveren genieten momenteel van enkele weken rust alvorens rond 7 juni weer samen te komen voor de start van het nieuwe seizoen. Maar enkelen onder hen mogen eerst nog aan de bak met hun land. Een overzicht.

Laurent Jans

Op woensdag 1 juni oefent Luxemburg tegen Nigeria. Laurent Jans is een vaste waarde in de Luxemburgse nationale ploeg en werd opgenomen in de selectie. De oefenpot vindt plaats in Luxemburg en wordt afgetrapt om 19.00 u.

Jonathan Buatu Mananga

Jonathan Buatu Mananga speelt met Angola tegen de Centraal Afrikaanse Republiek. De partij, die kadert in de voorrondes op de Africa Cup of Nations 2017, vindt plaats op zondag 5 juni in Bangui.

Valtteri Moren

Valtteri Moren is opgenomen in de Finse selectie voor twee oefenwedstrijden in de eerste week van juni. Finland oefent tegen België op woensdag 1 juni en Italië op maandag 6 juni.

Steeven Langil

Steeven Langil komt met Martinique uit in de tweede ronde van de Scotiabank CFU’s men Caribbean Cup 2016. De Caribbean Cup moet uitmaken welke landen uit de Caraïben mogen deelnemen aan de CONCACAF Gold Cup 2017, het belangrijkste voetbaltoernooi voor landen uit Noord- en Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Martinique zit in een poule met Guadeloupe en Dominica. Op 1 juni speelt Martinique tegen Guadeloupe, op 7 juni tegen Dominica.

Livio Nabab

Livio Nabab mag het met Guadeloupe dus opnemen tegen Martinique en Langil. Die confrontatie vindt plaats in Martinique op woensdag 1 juni. Op 4 juni staat Nabab tegenover Dominica. De winnaars van elke poule in ronde twee gaan door naar de derde ronde van de Caribbean Cup in oktober van dit jaar. De beste vier teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de CONCACAF Gold Cup 2017.

Maximiliano Caufriez

Maximliano Caufriez wordt op 4 juni in Genk verwacht voor een stage met de Belgische nationale U19. Op 6 juni staat een oefenwedstrijd gepland tegen de Rode Duivels.