Go back

Jeugdcup Het Nieuwsblad 2016: een recordeditie

Tekst & foto: Ward Callens

Zaterdag vond in een zonovergoten Freethielstadion het nationale finaletoernooi van de Jeugdcup Het Nieuwsblad 2016 plaats. 34 jeugdploegen streden in 17 verschillende finales om de begeerde beker. Onderaan dit artikel vind je een overzicht van alle resultaten.

Recordeditie

Het grootste jeugdtoernooi van Vlaanderen werd dit jaar nog wat groter dan de voorbije jaargangen. Voor het eerst konden ook duiveltjesploegen zich inschrijven en ook meisjesploegen konden deelnemen aan de Jeugdcup Het Nieuwsblad 2016. Goed voor in totaal meer dan 1.300 ingeschreven ploegen, waarvan 34 zich plaatsten voor de finales op de Freethiel. Zoals steeds werden de verschillende jeugdreeksen opgesplitst in twee zuilen: zuil 1 omvatte de nationale en provinciale jeugdteams, zuil 2 de gewestelijke. Hoogtepunt van het finaletoernooi was de finale van de Beker van België voor meisjesploegen U16 tussen Standard Luik en Club Brugge.

Waasland-Beveren wil na deze alweer geslaagde editie de organisatie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad bedanken voor een geslaagd toernooi, de aanwezige teams voor hun deelname en sportiviteit en alle talrijk opgekomen supporters voor hun aanwezigheid. Zij zorgden zoals steeds weer voor een kleurrijk spektakel in de tribunes.

 

Resultaten

Duiveltjes U8

 • Zuil 1, SW Harelbeke – KSK Halle: 3-3 (pen. 0-2)
 • Zuil 2, FC Veldegem – KFC Bevel: 7-3

Duiveltjes U9

 • Zuil 1, SV Roeselare – KFC Turnhout: 9-2
 • Zuil 2, FC Poesele – VC Rijmenam: 7-7 (pen. 0-2)

Preminiemen U10

 • Zuil 1, KSV Roeselare – KVE Aalter: 1-3
 • Zuil 2, HRS Haasdonk – KSV De Ruiter: 6-1

Preminiemen U11

 • Zuil 1, Gent Zeehaven – Zulte Waregem: 0-2
 • Zuil 2, KSK Mariaburg – Rotselaar Sportief: 2-3

Preminiemen U12

 • Zuil 1, KFC Herent – KFC Turnhout: 0-1
 • Zuil 2, Daring Brugge – VC Bertem Leefdaal: 0-1

Miniemen U13

 • Zuil 1, KSK Kampenhout – KVK Wellen: 2-0
 • Zuil 2, Sp. Kortenberg – KVK Mariaburg: 3-0

Knapen U15

 • Zuil 1, RSC Anderlecht – R. Cappellen FC: 0-1
 • Zuil 2, VVC Beernem – FC Daknam: 6-0

Scholieren U17

 • Zuil 1, KSV Oostkamp – R. Cappellen FC: 3-3 (pen. 8-7)
 • Zuil 2, Sassport Boezinge – Asse Zellik FC: 1-2

Meisjes U16

 • Finale Beker van België, Standard De Liège – Club Brugge: 2-1

 

Logo Jeugdcup Het Nieuwsblad