Go back

Jonge spits Nicolas Orye kiest voor W-B

Tekst & foto: Ward Callens

Nicolas Orye heeft dinsdagavond zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Waasland-Beveren. De 17-jarige aanvaller komt transfervrij over van tweedeklasser Patro Eisden Maasmechelen.

Nicolas Orye (° 31/08/1998) is een talentvolle aanvaller uit Hasselt. Hij begon met voetballen bij Torpedo Hasselt om van bij de U10 voor STVV uit te komen. Vervolgens trok hij naar vierdeklasser RC Hades. In het voorbije seizoen speelde hij voor Patro Eisden. Hij begon bij de beloften, maar werd in januari door de nieuwe trainer Nico Claesen bij de A-kern gehaald. Orye maakte daarna drie doelpunten in elf wedstrijden voor de tweedeklasser.

Verschillende eersteklassers toonden interesse in de boomlange aanvaller (1m93), maar Orye koos voor de Freethiel. “Ik ben blij met mijn overstap naar Waasland-Beveren”, vertelt hij. “Ik kom terecht in een familiale club die me een goed gevoel geeft. Voor mij is het belangrijk dat ik me hier veilig kan blijven ontwikkelen. Ook heb ik trainer Stijn Vreven al ontmoet”, aldus de jongeling.

Met de overstap van Orye naar de Freethiel, kiest Waasland-Beveren opnieuw voor jong talent van eigen bodem. De Limburger is de vijfde versterking van geel-blauw voor het komende seizoen, de vierde Belg. Welkom op de Freethiel, Nicolas!