Go back

Jonge Leeuwen beëindigen seizoen als derde

Tekst & foto: Ward Callens

De beloften van Waasland-Beveren hebben jaargang 2015-2016 afgesloten met een knappe derde plaats in het eindklassement. De Jonge Leeuwen stonden zelfs een tijdlang aan de leiding in Groep A, maar de titel ging uiteindelijk naar Club Brugge. Anderlecht werd tweede.

Maandagavond stond voor de Beverse beloften de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. W-B trok met een piepjonge ploeg, met meerdere spelers van de U17, naar Neerpede en verloor uiteindelijk met zware 9-0-cijfers bij Anderlecht. Daardoor wipt paars-wit uiteindelijk nog over de Jonge Leeuwen naar de tweede plaats. Club Brugge was net als de blauw-zwarte hoofdmacht al landskampioen bij de U21.

Toch mogen staf en spelers van de Beverse beloften terugblikken op een knap seizoen. Voor de tweede maal in drie seizoenen plaatsten de Jonge Leeuwen zich voor Groep A -zeg maar Play-off I van de beloftecompetitie. In die Groep A stond W-B meer dan zijn mannetje tegen ploegen als Club Brugge, Anderlecht, Genk en Standard, met een uiteindelijke derde plaats als beloning.

 

Beloften Waasland-Beveren tegen Anderlecht: Van Brussel; De Wree (46′ Kesteleyn), De Malsche, Liessens, Nys (k); De Bauw, Van Remoortere, Ponnet (54′ Goossens); Vernimmen, Mouhine, Heyvaert (60′ Acheikh)