Go back

Standard Luik – W-B (07/05): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Christoph Neus - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren sluit op zaterdag 7 mei het seizoen 2015-2016 af in Sclessin, waar een laatste confrontatie met Standard Luik wacht. De wedstrijd wordt om 18.00 u. door scheidsrechter Denis Vanbecelaere op gang gefloten. 

 

Waasland-Beveren

Voor deze laatste wedstrijd van het seizoen kan Stijn Vreven geen beroep doen op Thibault Moulin, Olivier Myny en Erdin Demir. Laurent Henkinet sloot donderdag weer aan bij de groep en behoort weer tot de wedstrijdkern. In de heenwedstrijd op de Freethiel verloor W-B met 0-1 van de Rouches. Sluiten de Leeuwen het seizoen in schoonheid af met een zes op zes?

 

Standard Luik

Na de nederlaag tegen KV Kortrijk is het ook voor Standard einde verhaal in Play-off II. De zeven punten zijn niet voldoende voor de eindoverwinning, maar dankzij winst in de beker van België zijn ze in Luik toch al zeker van Europees voetbal. Het is koffiedik kijken waar het gevaar vandaan zal komen bij de Rouches omdat trainer Yannick Ferrera verschillende spelers laat aantreden in deze play-offs.

Met zijn tien doelpunten is Ivan Santini uiteraard iemand om in de gaten te houden, maar net zozeer zijn Dompé, Dossevi en Legear spelers die makkelijk de weg naar de netten vinden. Verder is het uitkijken naar een weerzien met Renaud Emond, die vorig seizoen nog 13 doelpunten maakte voor W-B.

 

De mening van Stijn Vreven

Na de overwinning tegen Excel Moeskroen willen de jongens van Vreven nu ook Standard kloppen. Heel wat W-B-spelers hebben bovendien een verleden in de Vurige Stede.”We willen nog één keer vlammen vooraleer de spelers op vakantie te sturen”, gaf Vreven mee.

 

Vorige ontmoetingen op de Freethiel

  • Standard Luik – W-B op 09/08/2015 (JPL): 1 – 0 (Faty)
  • Standard Luik – W-B op 20/02/2014 (JPL): 3 – 2 (Ezekiel, Hamad, Carcela – Rowell, Emond)
  • Standard Luik – W-B op 31/10/2013 (JPL): 2 – 2 (Ghoochannejhad, Batshuayi – Emond, Blondelle)
  • Standard Luik – W-B op 10/08/2012 (JPL): 3 – 1 (Seijas, Sibum e.d., Gonzalez – Dugary)

 

Selectie

Selectie Waasland-Beveren - Standard Luik

 

Veiligheid

  • Ook in Luik gelden de gekende veiligheidsmaatreelen. Er is een totaal handtassen- en rugzakkenverbod van kracht! Er worden bovendien geen zaken in bewaring genomen. Wie met een rugzak of (hand)tas naar het stadion komt, zal dus worden teruggestuurd.
  • Alle aanwezigen zullen systematisch worden gecontroleerd aan de verschillende toegangen van het Freethielstadion.
  • Door de toegangscontroles zullen de wachttijden oplopen. Wij vragen onze supporters dan ook om zeker tijdig naar het stadion te komen.
  • Er zullen extra stewards ingezet worden om mee in te staan voor de veiligheid van onze supporters.
  • Wij vragen in het algemeen belang en in functie van de veiligheid van alle aanwezigen om bovenstaande maatregelen te respecteren. Gezien het huidige klimaat durven we alvast op het begrip van onze supporters te rekenen. Verder wijzen we er nogmaals op dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal in het stadion ten strengste verboden is en bestraft zal worden.

 

Ticketinformatie

Er is geen combiregeling van toepassing. Tickets zullen nog beschikbaar zijn in Luik voor aanvang van de wedstrijd. Adres: Rue de la Centrale 2, 4000 Luik. Bezoekende supporters kunnen parkeren op parking D achter tribune 4. Die is gereserveerd voor bussen van de bezoekers. Naargelang het aantal bussen worden er eventueel personenwagens op de parking toegelaten. Let op: parkeermogelijkheden in de omgeving van het stadion zijn beperkt.

Live wedstrijdverslag via ons Twitterkanaal @WaaslandBeveren. Praat mee over de wedstrijd via de hashtag #stawbe.