Go back

W-B haalt Jens Cools naar de Freethiel

Tekst & foto: Ward Callens

Jens Cools heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een tweejarige overeenkomst (met optie) bij Waasland-Beveren. De 25-jarige middenvelder komt transfervrij over van KVC Westerlo, waar hij een aflopend contract had.

Jens Cools (° 16/10/1990) werd geboren in Geel en speelde heel zijn carrière in eigen streek. Na een eerste jaartje bij Zoerle-Parwijs trok hij al meteen naar KVC Westerlo, waar hij alle jeugdreeksen doorliep en in het seizoen 2009-2010 doorstootte tot de A-kern. De centrale middenvelder werkte er sindsdien een 170-tal wedstrijden af in de hoofdmacht. Cools staat gekend om zijn werkijver, loopvermogen en uitstekende mentaliteit.

“Ik heb een zekere leeftijd bereikt en heb al heel wat ervaring opgebouwd, het is nu voor mij het juiste moment om deze uitdaging aan te gaan”, vertelt de Kempenaar over zijn overstap naar de Freethiel. “De voorzitter heeft me de visie van de club toegelicht en ik kan me er volledig in vinden. Ik hoop een basisplaats te kunnen afdwingen bij het team en de ambities van de club mee te helpen verzilveren.”

Cools kijkt alvast uit naar de samenwerking met trainer Stijn Vreven. “Ik kende hem als trainer van Lommel toen Westerlo in tweede klasse speelde. Hij komt heel gedreven over. Dat is ook mijn stijl. Ook de keuze van de club voor jonge en Belgische spelers spreekt me aan.”