Go back

W-B sluit seizoen af met 2-0-nederlaag bij Standard

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft in zijn laatste wedstrijd van het seizoen geen punten kunnen sprokkelen. Geel-blauw verloor met 2-0 op het veld van Standard Luik na doelpunten van Ivan Santini en Junior Edmilson. Zondag komt de spelersgroep nog één keer samen, daarna wachten vier weken rust.

Vooraf

Twee wijzigingen in de basiself van Stijn Vreven in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Moeskroen. Hugo Sousa startte weer op de linksachter in plaats van de licht gekwetste Erdin Demir en Maximiliano Caufriez stond centraal in de defensie in plaats van Jonathan Buatu. Merveille Goblet stond weer in doel. Laurent Henkinet, nog maar net aangesloten aangesloten bij de groepstrainingen, zat wel weer in de selectie. Ook voor Zinho Gano was het nog te vroeg voor een basisplaats.

 

De wedstrijd

Standard Luik schoot fel uit de startblokken en dreigde een paar keer via Matthieu Dossevi. De openingsgoal van de voet van de Luikse topschutter Ivan Santini kwam er al na acht minuten. Daarna werd de wedstrijd vooral gekleurd door blessures. Samy Mmaee, Milos Kosanovic en Deni Milosevic moesten al in de eerste helft naar de kant gehaald worden. Meer balbezit voor W-B richting de pauze leverde nauwelijks doelgevaar op.

Twee fraaie pogingen in het begin van de tweede periode. Floriano Vanzo haalde fors uit met links, maar zag z’n schot uiteenspatten op de lat. Enkele minuten later maakte Edmilson Junior hetzelfde mee aan de overkant. Een kwartier voor tijd was de Braziliaanse Belg wel trefzeker. Hij reageerde als eerste op de rebound na een geloste save van Goblet: 2-0. In de slotfase kreeg geel-blauw nog wat kansjes via invaller Livio Nabab, maar Guillaume Hubert liet zich niet passeren.

Zo verloor W-B zijn laatste wedstrijd in Play-off II en zit het seizoen erop voor de spelers. Zondag wacht een afsluitende barbecue, daarna gaan de spelers met vakantie. Vier weken later al komt de groep weer samen voor de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

 

Opmerkelijk

Na een kwartier spelen werd Sclessin opgeschrikt door een stevig luchtduel tussen Samy Mmaee en Deni Milosevic. Beiden moesten vervangen worden. Milosevic hield een lichte hersenschudding over aan het duel. Ook Milos Kosanovic moest nog in de eerste helft naar de kant.

 

Aan het woord

“Standard Luik won verdiend vanavond”, zei Stijn Vreven na de wedstrijd. “Maar dat is niet het belangrijkste voor mij. Ik heb mijn spelers gefeliciteerd met hun seizoen. Ze zijn altijd tot aan het gaatje moeten gaan. Ik ben trots op hen. Ze mogen nu verdiend met vakantie.”

 

Standard Luik: Hubert; Fai, Mmaee (19′ Arslanagic), Kosanovic (32′ Fiore), Andrade; Dossevi, Enoh (k), Remacle (68′ Deom), Junior; Santini, Miya
Invallers: Vits, Deom, Dompe, Tetteh, Fiore, Legear, Arslanagic

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Moren, Caufriez, Sousa; Maric (k) (65′ Ibou), M’Sila (46′ Nabab); Vanzo, Milosevic (26′ Coulibaly), Langil; Schrijvers
Invallers: Henkinet, Buatu, Coulibaly, Gano, Ibou, Van Dooren, Nabab

Doelpunten: 8′ Santini 1-0, 75′ Edmilson 2-0

Gele kaarten: 28′ Schrijvers, 33′ M’Sila, 35′ Vanzo, 51′ Arslanagic, 61′ Maric

Scheidsrechter: Denis Vanbecelaere