Go back

W-B neemt Kjetil Borry over van KSV Roeselare

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft Kjetil Borry transfervrij overgenomen van KSV Roeselare. De 21-jarige linksvoetige verdediger tekende op de Freethiel een contract voor twee seizoenen met optie op een derde.

Kjetil Borry (° 16/08/1994) begon met voetballen bij het plaatselijke SV Izegem. Hij trok daarna naar Sporting West en uiteindelijk KSV Roeselare. De bijna 22-jarige debuteerde er in 2013 in het eerste elftal en verzamelde sindsdien 76 wedstrijden in tweede klasse. Hij was daarin goed voor drie doelpunten. Borry (1m90), die zowel op de linksachter als centraal in de verdediging uit de voeten kan, is einde contract bij de West-Vlamingen.

De overstap van Borry naar de Freethiel kadert binnen de sportieve visie van de club om jonge, Belgische spelers zich verder te laten ontwikkelen op het hoogste niveau. “Het is een toekomstgerichte zet”, verduidelijkt voorzitter Dirk Huyck. “Als linksvoetige verdediger heeft hij een interessant profiel. Bovendien beschikt hij over een uitstekende mentaliteit die bij onze club past.”

Borry combineert profvoetbal met hogere studies. “Ik zit in mijn voorlaatste jaar rechtspraktijk. Ik heb nu nog twee examens, maar ik wil zo snel mogelijk beginnen trainen”, vertelt de jongeling enthousiast. Dinsdag al sluit hij aan bij de groep. Woensdag en vrijdag legt hij -hopelijk met succes- zijn laatste examens af. Borry speelde twee seizoenen geleden samen met Olivier Myny. “We kennen elkaar goed en zijn zeg maar goede vrienden. We zijn van de streek en kunnen misschien samen naar de club rijden.”

We verwelkomen Kjetil met veel plezier binnen de Waasland-Beverenfamilie en wensen hem veel succes toe in de verdere ontwikkeling van zijn voetbalcarrière!