Go back

Middenvelder Ibrahima Seck strijkt neer op de Freethiel

Tekst & foto: Ward Callens

Ibrahima Seck komt het Beverse middenveld versterken. De 26-jarige Senegalees tekende op de Freethiel een contract voor twee seizoenen. Hij maakt de overstap van de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Seck voegt ervaring en gestalte toe aan de troepen van Stijn Vreven.

Ibrahima Seck (° 10/08/1989) was het voorbije seizoen actief in de Franse tweede klasse, bij AJ Auxerre. Sinds 2009 speelde de rijzige middenvelder (1m94) in Frankrijk, achtereenvolgens bij SAS Epinal, US Créteil en Auxerre. Daarvoor droeg hij in eigen land de kleuren van ASC Yakaar. In Frankrijk leerde hij onder anderen Livio Nabab en Steeven Langil kennen. Seck verzamelde een honderdtal wedstrijden in de Ligue 2.

Voorzitter Dirk Huyck is opgetogen met de komst van Seck. “Hij is een controlerende middenvelder met aanvallende impulsen. Hij beschikt over heel wat ervaring en voegt gestalte toe aan de ploeg. We zijn erg blij met zijn komst, want hij was gegeerd door meerdere ploegen. Verdedigend is hij sterk, maar ook in de passing en het uitvoetballen”, aldus Huyck.

Seck zelf kijkt alvast uit naar zijn periode op de Freethiel: “Ik wil de club graag helpen haar ambities waar te maken. Hopelijk kunnen we de verrassing zijn dit jaar. Ik wil persoonlijk een goed eerste jaar doormaken in België. Ik ben trots de kleuren te kunnen dragen van deze ploeg. Beveren heeft in het verleden enkele grote namen opgeleid, waaronder Gervinho.”