Go back

Ook oefenduel met KSV Bornem eindigt op 0-1-zege

Tekst: Ward Callens - foto: Ivan Plettinckx

Waasland-Beveren heeft woensdagavond zijn derde oefenpot in de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgewerkt. Er werd met 0-1 gewonnen op het veld van KSV Bornem. Tester Opoku Ampomah tekende voor de enige treffer van de partij, maar dat hadden er gerust nog een paar meer kunnen zijn.

Relatief weinig animo in de eerste helft. Siebe Schrijvers was het dicht bij een goal, maar zijn knal werd gepareerd door thuisdoelman Stefan Deloose. Na de pauze wel een resem kansen. Olivier Myny en Schrijvers konden een paar keer uithalen, maar werden gestuit door Deloose en het doelkader. Invaller Opoku Ampomah vond wel de weg naar het doel en bracht halverwege de tweede periode geel-blauw op voorsprong.

Aan de overzijde kon W-B weer de nul houden. In de voorbereiding slikte het nog geel doelpunt. Merveille Goblet had een rustige avond, maar moest toch alert blijven. In de slotfase had hij een prima reflex in huis op de poging van dichtbij van Arne Ivens. Ook W-B had nog enkele mogelijkheden, onder meer via invallers Floriano Vanzo, Maxim Nys en Ampomah. De score liep echter niet verder op. Het bleef 0-1 in Bornem.

De volgende oefenpartij van W-B wordt maandagavond gespeeld tijdens de oefenstage in Doorwerth. Tegenstander is de plaatselijke amateurclub VV Duno. Vrijdag ontmoet W-B met Willem II de eerste profclub in de voorbereiding.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Camacho (73′ Moren), Buatu (73′ Van Dooren), Demir (78′ Nys); De Schutter (66′ Dhondt), Seck (k); Myny (66′ Ampomah), Schrijvers, Langil; Ibou (59′ Vanzo)

Doelpunt: 71′ 0-1 Ampomah