Go back

De bal rolt weer op de Freethiel

Tekst: Martijn De Jonge & Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Niet alleen het Europees Kampioenschap in Frankrijk start op vrijdag 10 juni. Die dag staat op de Freethiel ook de eerste groepstraining van het seizoen 2016-2017 ingepland. De technische staf, hoofdtrainer Stijn Vreven, assistenten Bart Wilmssen en Johan Van Rumst, physical coach Jonas Ivens en keeperstrainer Gerry Oste, verwachten een twintigtal spelers voor de eerste training van de voorbereiding op de nieuwe jaargang.

Deze week werden de spelers reeds getest bij kinesistenpraktijk Rev. en medisch centrum Nottebohm. Na de fysieke tests is het vrijdag tijd voor de eerste training op het veld. Spelers met internationale verplichtingen, Valtteri Moren, Jonathan Buatu, Steeven Langil, Laurent Jans en Livio Nabab, krijgen nog enkele dagen rust en sluiten op 20 juni aan. Ook Thibault Moulin -licht gekwetst- en Rudy Camacho, die pas eind mei zijn laatste wedstrijd speelde, komen dan terug bij de groep.

Open training om 10.30 u.

Voor de groepstraining van vrijdag, die aanvangt om 10.30 u., staat nog een weging en een gezamenlijk ontbijt op het programma. Voor enkele nieuwe gezichten in de staf en bij de spelers is het een eerste kennismaking met de spelersgroep. Die nieuwe gezichten kan je als supporter alvast komen bekijken want de training op het oefenveld naast de Freethiel is vrij bij te wonen. De spelers wiens contract aan het einde van 2015-2016 afloopt, waaronder Milos Maric, Hugo Sousa, Gary Coulibaly en Zakaria M’Sila, zullen er alvast niet meer bij zijn. Wij danken hen voor een mooi seizoen en wensen hen veel succes toe in het verdere verloop van hun carrière.

Voorbereiding

Met de eerste veldtraining wordt de voorbereiding op het nieuwe seizoen officieel afgetrapt. In de aanloop naar jaargang 2016-2017 staan ook enkele oefenwedstrijden, een trainingsstage en een galawedstrijd tijdens onze jaarlijkse fandag gepland. Op deze pagina wordt het programma van de voorbereiding steeds geüpdatet. Voorlopig staan er reeds drie oefenwedstrijden ingeboekt en ook de datum van onze fandag werd bepaald: donderdag 21 juli (nationale feestdag). Later meer!

Rugnummers

Intussen werden ook de rugnummers verdeeld voor het komende jaar. Hieronder vind je de voorlopige lijst terug. Tussen de spelers vinden we o.a. de drie jongelingen terug die vanuit de beloften aansluiting maken bij de A-kern. De Schutter krijgt nummer 3, Cerigioni 11, Orye 14, Dhondt 20, Cools 24 en Camacho 69.

rugnummers