Go back

Debuut van Seck en Camacho in tweede oefenduel

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Ibrahima Seck en Rudy Camacho hebben er hun eerste wedstrijd opzitten voor Waasland-Beveren. Zij speelden beiden 45 minuten mee in de oefenwedstrijd bij SK Sint-Niklaas. De partij eindigde op 0-1 na een doelpunt van Steeven Langil.

Niet alleen voor Seck en Camacho was de oefenpot tegen de buren van SK Sint-Niklaas de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Stijn Vreven liet ook zijn internationals, die later aan de voorbereiding waren begonnen, opdraven. Ook Siebe Schrijvers startte. Jens Cools en Zinho Gano waren niet wedstrijdfit en bleven aan de kant.

Camacho toonde in de eerste helft zijn leiderscapaciteiten in de Beverse achterhoede terwijl Seck -met de kapiteinsband om de arm- een rijtje hoger vlagen van zijn kwaliteiten liet zien. Desondanks liep het niet erg vlot in een eerste periode waarin de thuisploeg verrassend stug en stevig voor de dag kwam. Ex-W-B-speler Niels De Pauw kon ei zo na scoren tegen zijn voormalige werkgever, aan de overkant trof Seck de paal.

Na de pauze liep het vlotter voor geel-blauw, dat wel pas in minuut 79 de weg naar de goal vond. Steeven Langil recupereerde de bal op het middenveld, rukte op richting doel en passeerde de Sint-Niklase doelman: 0-1. W-B had daarvoor via Ibou Sawaneh en Alessandro Cerigioni ook enkele prima kansen, maar zij misten het doelkader. Zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd vroegtijdig afgefloten door een opzettend onweer.

 

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans (46′ Van Dooren), Moren (46′ Borry), Camacho (46′ Buatu), Demir (60′ Nys); Ito , Seck (k) (46′ Diamé (tester)); Myny (60′ Opoku (tester)), Schrijvers (46′ Ibou), Vanzo (55′ Langil); Cerigioni (60′ Orye)

Doelpunt: 79′ Langil 0-1