Go back

Eerste trainingsdag van 2016-2017 zit er alweer op

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

De spelersgroep van Waasland-Beveren kwam vrijdagochtend voor het eerst samen op de Freethiel. Na een weging, een ontbijt en een kennismakingsgesprek met de staf werd er voor het eerst samen getraind op het oefenveld.

Achttien spelers mochten Stijn Vreven en zijn assistenten verwelkomen voor deze eerste training van het nieuwe seizoen op het oefenveld naast het Freethielstadion. Doelmannen Henkinet, Goblet en Janssens tekenden alle drie present, net als de andere blijvers: Demir, Gano, Ibou, Vanzo, Van Dooren en Myny. Verder zagen de aanwezige supporters voor het eerst Cerigioni, De Schutter, Cools, Dhondt, Nys, Van Remoortere en Orye aan het werk.

Voorts twee nieuwe gezichten op de eerste veldtraining van 2016-2017: tester Opoku Ampomah, twintig jaar oud, en de 17-jarige Matheus Storck Paura. Ampomah is op proef. De Ghanese middenvelder trainde het voorbije halfjaar mee bij KV Mechelen. Storck is een Braziliaanse rechterflank die vorig seizoen uitkwam bij de U17 van Waasland-Beveren, een jongen uit de eigen jeugd dus. Hij krijgt de kans om zich tijdens de voorbereiding te tonen aan de technische staf.

Stijn Vreven legt uit waarom Waasland-Beveren de eerste ploeg is die het nieuwe seizoen aanvat. “Er zijn verschillende redenen. Eén ervan is het feit dat er toch weer wat nieuwe én jonge jongens bij zijn. Ook in de staf zijn er nieuwe gezichten. Dit geeft ons de tijd om elkaar allemaal wat te leren kennen. Verder willen we de voorbereiding op dezelfde manier aanpakken als de trainingen in het seizoen, met af en toe dus een rustdag ertussen om te recupereren. Vorig jaar zijn we ook vroeg gestart en dat is goed meegevallen. Tactisch en fysisch moeten we er meteen staan bij het begin van de competitie. We mogen niets aan het toeval overlaten”, aldus de veldmeester.

Een van de nieuwe spelers is Gilles Van Remoortere, die vorig jaar een erg prima seizoen kende bij de Beverse beloften. Dit jaar mag hij zich tonen in de A-kern. Hij combineert dat met zijn opleiding integrale veiligheid aan de hogeschool in Antwerpen. “Het was zwaar, maar dat heb ik graag”, zei Van Remoortere na de eerste groepstraining. “Morgen heb ik een examen en daarna nog een paar, maar ik heb een volledige maand kunnen leren. Ik ga het prima kunnen combineren met de voorbereiding.” Sterk(te), Gilles!

Sebastien Ito heeft nog tot 24 juni schoolse verplichtingen, Maximiliano Caufriez moest de openingstraining aan zich voorbij laten gaan met een griepje. De internationals sluiten op 20 juni pas aan bij de groep.

Klik HIER voor meer foto’s van de eerste groepstraining.