Go back

EK 2016 op Beverse Grote Markt: veiligheidsmaatregelen

Tekst: Martijn De Jonge - foto: Kevin Reyns

Vrijdagavond is het zover: eindelijk wordt het Europees kampioenschap voetbal 2016 afgetrapt. Om 21.00 u. vangt de openingswedstrijd tussen gastland Frankrijk en Roemenië aan, maar wij verwachten je ook al voor de opwarming. Om 19.00 u. wordt de Grote Markt in Beveren immers opengesteld en kunnen jullie de nodige pronostieken voor het EK 2016 bespreken met een fris drankje in de hand.

Veiligheidsmaatregelen

Uiteraard willen wij dat de veiligheid voor iedere bezoeker gewaarborgd blijft, vandaar werden in samenspraak met de lokale autoriteiten enkele belangrijke maatregelen genomen. Zo is het verboden om rugzakken en handtassen mee te brengen op het marktplein. Daarbovenop is het zeker uit den boze om bengaals vuur of andere pyrotechnische middelen mee te nemen naar het plein.

De organisatie van het evenement voorziet vanzelfsprekend in drank. Die dranken zullen geserveerd worden in plastic bekers. Het is verboden om eigen drank en glazen recipiënten mee te brengen. De aanwezige stewards zullen in samenwerking met de politie gerichte controles uitvoeren. Indien na overleg met de veiligheidsdiensten nog steeds geen gehoor gegeven wordt aan de waarschuwingen, zullen sancties worden gegeven. Laat het duidelijk zijn dat iedereen dat te alle tijde wil vermijden.

Jetons

De dranken zullen verkrijgbaar zijn na aankoop van jetons. Tussen die verkochte jetons zullen ook een aantal gouden jetons zitten. Met die gouden jetons kan je een gratis menu krijgen bij onze partner McDonald’s. De jetons die je aankoopt op de Grote Markt, kan je enkel tijdens de uitzendingen van het EK 2016 gebruiken. Ze zijn dus niet geldig bij thuiswedstrijden van Waasland-Beveren. Bij de foodstanden op het plein zal er enkel contant betaald kunnen worden.

Miva-tribune

Ook willen we nog even de aandacht vestigen op onze MIVA-tribune ter plaatse. Het is heel belangrijk voor ons dat iedereen op de Grote Markt terecht kan om ons nationaal elftal naar de overwinning te schreeuwen, ook personen met een fysieke beperking. Voor hen hebben we een tribune van meer dan 20 m² voorzien, dicht bij het scherm.

Tot vrijdag op de Beverse Grote Markt. Tous ensemble!