Go back

“Geen solden op de Freethiel”

Het bestuur van Waasland-Beveren wenst bij monde van zijn CFO Olivier Swolfs te reageren op de berichtgeving in verschillende media over de transfer van Thibault Moulin en de financiële kant van het verhaal.

“Onze club is tevreden met het behaalde resultaat in dit transferdossier. Tevreden voor Thibault, die een mooie transfer gerealiseerd ziet naar Legia Warschau, een ploeg die uitkomt voor de voorrondes van de Champions Leaque. Thibault zal wellicht eerstdaags een contract van 4 jaar kunnen ondertekenen. Wij wensen hem nogmaals alle geluk toe in zijn nieuwe sportieve uitdaging.

Bijkomend realiseert onze club de grootste uitgaande transfer uit zijn bestaan. Ook het bonusverhaal kan de deal nog beter maken. Onze club heeft niet de gewoonte om over bedragen te communiceren. Dat gaan we nu ook niet doen, hoewel we graag zouden aantonen dat de waarheid aan onze kant is.

Het klopt dat onze club niet alleen met verschillende vertegenwoordigers van Pro Leagueclubs, maar ook met buitenlandse clubs meermaals heeft samengezeten om te trachten tot een deal te komen. Wij kunnen melden dat de afgesproken transfersom met Legia Warschau hoger is dan het hoogste bod van clubs uit de Jupiler Pro League en overeenkomt met het door ons bestuur vooropgestelde bedrag. Dat er nog bonussen bijkomen, maakt het dossier helemaal conform onze verwachtingen.

“Onze club doet niet aan uitverkoop”

De transfer van Moulin is afgerond in een goede verstandhouding tussen clubs, zaakwaarnemer en speler. Dat er sommige partijen tijdens dit proces zenuwachtig worden is niet prettig, maar wel begrijpelijk. Stellen dat buitenlandse clubs minder hoeven te betalen dan Belgische clubs en zo beweren dat ze koopjes kunnen doen in onze competitie is gewoon dom. Wij hebben als bestuur de plicht om onze belangen te behartigen en zijn in dit dossier rustig gebleven, omdat we overtuigd waren dat vroeg of laat een club de juiste prijs zou bieden. Dat is ook gebeurd, en daar zijn we zeer tevreden over.

Deze transfer is een logische volgende stap in de nieuwe wending die onze club al zo’n 2,5 jaar aan het nemen is. We hebben intussen al drie mooie uitgaande transfers kunnen realiseren. Opmerkelijk is dat de overnameprijs telkens ook in stijgende lijn is. Dat we dit als club kunnen doen wil zeggen dat het inkomend werk kwalitatief is. Een pluim dus voor onze sportieve cel onder leiding van onze voorzitter en zijn team.

Onze club doet niet aan uitverkoop. Er zijn geen solden op de Freethiel. We trachten onze spelers beter te maken door ze te begeleiden, en af en toe zullen er transfers gerealiseerd worden. Dat hoort bij het voetbal. De tijd dat clubs koopjes konden doen op de Freethiel is voorbij. Als er spelers vertrekken, zal dat steeds aan de juiste prijs zijn.”