Go back

Jonas Ivens nieuwe physical coach op de Freethiel

Tekst en foto : Walter Clippeleyr

Jonas Ivens, 32 jaar, werd deze week op Waasland-Beveren verwelkomd als physical coach voor de A-kern. Hij is bijlange geen onbekende op de Freethiel. “Ik ben blij dat ik hier kan terugkeren. Dit is opnieuw thuiskomen”,  vertelde  Jonas Ivens na de ondertekening van zijn contract.

Hij was zes jaar toen hij voor de eerste keer de voetbalschoenen aantrok op de Freethiel. Hij bleef er tot zijn achttiende. In het seizoen 2003-2004 speelde hij in de eerste ploeg van KSK Beveren, die werd gecoacht door Herman Helleputte. Hij speelde nadien voor Deinze, KV Mechelen, Groningen, Niki Volos in Griekenland en Cercle Brugge. Het afgelopen seizoen was hij uitgeleend aan tweedeklasser Deinze. Als speler van het Nederlandse Groningen speelde hij in 2013 gedurende zes maanden op uitleenbasis voor Waasland-Beveren waar Glenn De Boeck toen trainer was en RKC Waalwijk waar Erwin Koeman de touwtjes toen in handen had.

Straks gaat Jonas Ivens voor de allereerste keer aan de slag als physical coach. ”Dat schrikt mij geenszins af. Tijdens mijn carrière als profvoetballer heb ik veel kennis kunnen opdoen van de coaches die mij hebben getraind. Daarnaast heb ik ook een aantal cursussen in binnen- en buitenland gevolgd om het vak van physical coach onder de knie te krijgen”, duidde een ambitieuze en enthousiaste Jonas Ivens. Hij staat te popelen om aan de slag te gaan. Welkom op de Freethiel, Jonas!