Go back

Tweede editie Schools Cup topdag voor ruim 300 kinderen

Tekst: Christoph Neus - foto: Valy Van de Merlen

Afgelopen zaterdag was de Freethiel -net als vorig jaar- het decor voor de tweede editie van de Pro League Play for Change Schools Cup. In dit overkoepelende finaletoernooi streden de winnaars van de verschillende scholentornooien die werden georganiseerd bij alle eersteklassers tegen elkaar voor de prestigieuze beker én de al even belangrijke fairplayprijs. Want niet enkel het sportieve telt bij de Schools Cup, sportiviteit en fairplay zijn minstens even belangrijk.

De scholen mochten aantreden in de tenuetjes van de club die ze vertegenwoordigden. Naast de 16 teams uit de Jupiler Pro League mochten we ook Lierse SK -de winnaar van de vorige editie- en drie teams van Fedasil (Rode kruis De Kempen, Waasland en Ans-Bierset) verwelkomen. Fun verzekerd voor meer dan 300 enthousiaste leerlingen!

Gemeentelijke basisschool De Toren uit Melsele kroonde zich op 16 maart tot winnaar van het scholentoernooi in Beveren en mocht onze geel-blauwe eer verdedigen. Het deed dat met verve. Waasland-Beveren eindigde op een zeer mooie tweede plaats. Uiteindelijk trok KV Kortrijk in een spannende finalepoule aan het langste eind en mochten de West-Vlaamse kinderen de sportieve beker in de lucht steken. Een bijzondere vermelding voor KAA Gent, dat voor het tweede jaar op rij aan de haal ging met de fairplay trofee!

In een positieve sfeer en onder een stralende zon werd het een onvergetelijke dag voor de talrijke, jonge voetballertjesEen fotoreportage van de Pro League Play For Change Schools Cup kan je hier bekijken.

Schools Cup