Go back

W-B houdt schietoefeningen tegen Klauwaerts Kemzeke: 0-9

Tekst: Ward Callens - foto: Joeri De Decker

Waasland-Beveren heeft op overtuigende wijze zijn eerste oefenduel van het nieuwe seizoen afgewerkt. Het werd 0-9 op het veld van Klauwaerts Kemzeke. De thuisploeg verweerde zich kranig, maar het niveauverschil tussen de eersteprovincialer en geel-blauw was te groot.

Stijn Vreven kon in de eerste oefenpot van jaargang 2016-2017 nog geen beroep doen op zijn internationals en liet tegen Klauwaerts Kemzeke drie testers opdraven: Opoku Ampomah als linksbuiten, Ansoumana Diamé in de verdediging en Aliou Dia in de tweede helft als linksachter. In totaal kwamen twintig spelers in actie. Enkel doelman Mathias Janssens en kapitein Senne Van Dooren maakten de negentig minuten vol.

Het wedstrijdverloop laat zich raden: na een kwartier spelen stond het al 0-3 na treffers van Floriano Vanzo, Alessandro Cerigioni en Zinho Gano. De doelpunten bleven elkaar snel opvolgen in de eerste periode. Halfweg stond het al 0-6 na nog twee treffers van Gano -goed voor een hattrick dus- en een tweede van Cerigioni. Acht nieuwe namen na de koffie en een laatste wissel even na het uur, Matheus Storck voor Diamé. Ibou Sawaneh scoorde vroeg in de tweede helft, Olivier Myny tekende voor de laatste twee Beverse goals.

In het slot nog een prima tussenkomst van Mathias Janssens, waardoor W-B de wedstrijd zonder tegengoal kon afsluiten. Volgende week zaterdag, 25 juni, wordt de volgende oefenwedstrijd afgewerkt. Tegenstander is dan SK Sint-Niklaas. Wellicht komen dan ook de terugkerende internationals in actie.

Waasland-Beveren: Janssens; Diamé (67′ Storck), Van Dooren (k), Borry (46′ Nys), Demir (46′ Dia); Cools (46′ Ito), Cerigioni (46′ Ibou), De Schutter (46′ Van Remoortere); Vanzo (46′ Myny), Gano (46′ Orye), Ampomah (46′ Dhondt)

Doelpunten: 9′ Vanzo 0-1, 13′ Gano 0-2, 15′ Cerigioni 0-3, 25′ Gano 0-4, 34′ Cerigioni 0-5, 35′ Gano 0-6, 47′ Ibou 0-7, 53′ Myny 0-8, 70′ Myny 0-9