Go back

Sporting Charleroi – W-B (30/7): nuttige info

Tekst: Ward Callens - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Eindelijk is het zover: komend weekend start de Jupiler Pro League 2016-2017! Waasland-Beveren opent zijn seizoen op het veld van Sporting Charleroi, op zaterdag 30 juli. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 u. Hieronder vind je nuttige informatie terug over onze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.

 • Datum: zaterdag 30 juli, aftrap om 20.30 u.
 • Adres: Boulevard Zoé Drion 19, 6000 Charleroi. Parking in de Rue des Sports.
 • Beschikbare plaatsen voor bezoekers: 1.954 zitplaatsen (tribune 2).
 • Aanrijroute en bereikbaarheid stadion: zie plannetje onderaan dit artikel.
 • Ticketprijzen:
  • €19 voor volwassenen, €10 voor -16-jarigen.
  • Ticketverkoop ter plaatse aan het loket.
 • Geen combiregeling van toepassing. De stadionpoorten openen om 18.30 u.
 • Drankpunten sluiten om 22.00 u., er dient te worden betaald met cash geld.

plan-stade-inners

Reglement van inwendige orde Sporting Charleroi

Elke persoon die binnenkomt in het stadion, kan worden gefilmd en de beelden kunnen worden geregistreerd en opgeslagen. Het registreren en het opslaan van deze beelden door de politiediensten en/of organisator gebeurt enkel in de optiek om de handhaving en de naleving van de veiligheid te verzekeren binnenin het stadioncomplex. De verwerking van de beelden heeft tot doel de feiten, gesanctioneerd door de Wet van 21 december 1998 betreffende de veiligheid bij voetbalwedstrijden, gewijzigd bij wet van 10 maart 2003 en wet van 27 december 2004, de misdrijven en de inbreuken op het reglement van inwendige orde te voorkomen en op te sporen, en hun sanctie mogelijk te maken door de identificatie van de daders.

De persoon die de toegang tot het stadion wordt geweigerd of die door de beslissing van de organisator verplicht wordt het stadion te verlaten of de bepalingen van het reglement van inwendige orde niet naleeft, kan uitgesloten worden voor het bijwonen van voetbalwedstrijden overeenkomstig de vigerende burgerrechtelijke uitsluitingsprocedure. Iedere persoon die schade toebrengt aan personen en/of goederen en/of aan het stadion kan strafrechtelijk vervolgd worden. De “Wet betreffende de veiligheid bij voetbalwedstrijden” van 21 december 1998, gewijzigd bij wet van 10 maart 2003, wet van 27 december 2004 en wet van 25 april 2007 en zijn uitvoeringsbesluiten zijn van toepassing.

Bijzondere bepalingen eigen aan het stade du Pays

Het is toegelaten om eten en drank mee te brengen in de tribunes. Het gooien van papiersnippers, confetti en dergelijke is niet toegelaten. Het is verboden om het stadioncomplex te betreden in het bezit van toeters met drukgas. Het is verboden banners en doeken in benedentribunes op te zetten (hiervoor worden plaatsen toegewezen in de boventribune). Vlaggenstokken zijn toegelaten onder volgende voorwaarden: flexibele en lichte stok – holle stok – bestaande uit plastiek – bestaande uit één stuk – hoogte van max. 1m80 – maar één stok per vlag.

Veiligheidsmaatregelen

Voor onze wedstrijd bij Sporting Charleroi zijn de gekende veiligheidsmaatregelen van kracht, aangezien terreurniveau 3 nog steeds van kracht is. In overleg met de bevoegde instanties en de lokale overheid worden onderstaande controlemaatregelen genomen. We verzoeken onze supporters om vroeg genoeg naar het Stade du Pays de Charleroi te reizen en begrip te tonen voor onderstaande aandachtspunten.

 • Elke supporter zal bij de toegang tot het stadion gecontroleerd worden door stewards en/of politie.
 • Handtassen en rugzakken worden niet toegelaten in het stadion!
 • Supporters wordt aangeraden tijdig naar het stadion te komen. Door de aangescherpte controle lopen de wachtrijen aan de ingangen op.
 • Het gebruik van pyrotechnisch materiaal en voetzoekers in en rond het stadion is ten strengste verboden.

site sécurité.PDF