Go back

Doelpunt van Ampomah niet genoeg tegen Lens: 2-1

Tekst: Ward Callens - foto: Paul Meima

Waasland-Beveren trok vandaag naar het Noord-Franse stadje Douai voor een oefenduel tegen Racing Club de Lens. Een vrij gesloten wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-1. Voor geel-blauw kwam Opoku Ampomah tot scoren. François Marquet speelde zijn eerste minuten in het shirt van W-B.

Een karaktervol Stade Demény in Douai was het decor voor de oefenwedstrijd tussen traditieclub Lens en W-B. Een 750-tal supporters hadden de weg naar het stadion gevonden, waaronder ook een twintigtal geel-blauwen. Zij zagen na een studieronde voor het eerst actie in minuut twintig. Siebe Schrijvers glipte door de buitenspelval en schoot laag in de korte hoek, waar doelman Jérémy Vachoux de bal nog net in corner kon duwen.

In de eerste periode nog een schot buiten het kader van Olivier Myny en een afgeweken poging van Lens-speler Mathias Autret, maar daar bleef het bij. Kort na de koffie ging de eerste bal tussen de palen van Lens wel meteen tegen de touwen. Abdellah Zoubir kapte zich vrij en trapte het leer enig mooi in de kruising: 1-0. De reactie van W-B kwam er met een prima actie van Myny op rechts. Hij haalde de achterlijn en legde prima terug tot bij Opoku Ampomah, die in één tijd afwerkte en de bordjes weer in evenwicht bracht.

Kansen waren schaars in de wedstrijd en in de tweede helft wisselde Lens-trainer Alain Casanova zowat zijn hele ploeg. De thuisploeg kwam met nog een kwartier op de klok opnieuw op voorsprong via Anthony Scaramozzino die de bal onhoudbaar in de verste hoek joeg. Zinho Gano -weer helemaal fit- kreeg kort daarop de kans op de gelijkmaker, maar kreeg de bal niet voorbij de ingevallen goalie Nicolas Douchez. In de slotminuut nog een uitstekende reflex van Laurent Henkinet op de inzet van Mounir Chouair. Het bleef dus 2-1, de eerste nederlaag van W-B in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Ampomah, die gisteren pas zijn contract ondertekende, was tevreden met zijn doelpunt. “Het was een mooie actie van Myny en ik sneed op het juiste moment naar binnen om af te werken. Bij de beloften van Mechelen maakte ik regelmatig een doelpuntje. Ik hoop dat ik dat hier ook kan doen. Jammer van de nederlaag, er had misschien wel meer in gezeten”, aldus de flankspeler. Komende donderdag 21 juli, tijdens de fandag, speelt W-B opnieuw tegen een Franse club. Het ontvangt dan Lille OSC op de Freethiel. Aftrap om 17.00 u.

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Moren, Camacho, Demir; Cools (62′ Marquet), Seck (k); Myny, Schrijvers, Ampomah (62′ Vanzo); Gano

Doelpunten: 48′ Zoubir 1-0, 57′ Opoku 1-1, 74′ Scaramozzino 2-1