Go back

Doorwerthnieuws: oefenpot tegen VV DUNO

Tekst & foto: Ward Callens

De eerste dag van Waasland-Beveren op zomerstage in het Nederlandse Doorwerth was meteen een goed gevulde. In de namiddag werd voor een eerste keer getraid. ’s Avonds werd de lokale club VV DUNO uit de Nederlandse Eerste Klasse (derde amateurniveau) partij gegeven. Het werd 2-2.

Om 9.00 u., meteen na het ontbijt, vertrok de spelersbus richting Fletcher Hotel Doorwerth in de buurt van Arnhem. Na de check-in en de lunch kregen de spelers even rust of verzorging alvorens naar het trainingsveld van DUNO Doorwerth, op wandelafstand van het hotel, te trekken voor een eerste veldtraining. Zinho Gano werkte individueel op het veld met kine Leen. Ongeveer de helft van de spelersgroep werkte zich onder een stralende zon collectief in het zweet.

De overige spelers verschenen om 19.00 u. aan de aftrap tegen DUNO, dat vorig seizoen promoveerde naar de Eerste Klasse. Een erg jong Waasland-Beveren domineerde nagenoeg de hele partij, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een gelijkspel. Mathias Janssens moest zich twee keer omdraaien tegen een efficiënte thuisploeg: één keer na een intikker van dichtbij na een scherpe flankvoorzet, de tweede keer na een perfect geplaatste vrijschop.

Ibou Sawaneh had op het halfuur W-B op voorsprong gezet. Geel-blauw had daarvoor al kansjes via onder anderen Ampomah, Dhondt en Orye, maar vaak stond nog net een verdedigend been in de baan van het schot. Eenrichtingsverkeer na de koffie -Janssens zag nu geen ballen meer- toch moesten de Beverse bezoekers het veelal stellen met halve kansen. Een duidelijk handsbal in de zestien werd op het uur niet gezien door het scheidsrechterstrio. Een tweede Beverse goal viel uiteindelijk pas in de slotfase. Aaron Dhondt maakte met een mooie plaatsbal gelijk.

In de slotminuut hield de thuisdoelman nog knap een harde kopbal van Kjetil Borry uit z’n doel. Zo bleef het 2-2. Vrijdag oefent W-B opnieuw op Nederlandse bodem (in Loon op Zand). Dan is Willem II de tegenstander. Dinsdag staan onder meer een hersteltraining en teambuildingsactiviteit op de agenda.

Waasland-Beveren tegen DUNO Doorwerth: Janssens; Storck (46′ Diamé (tester)), Caufriez, Borry, Nys; Van Dooren (k), Ito; Dhondt, Ibou, Opoku; Orye

Doelpunten: 30′ Ibou 0-1, 37′ 1-1, 43′ 2-1, 86′ Dhondt 2-2