Go back

Doorwerthnieuws: onderlinge oefenpot en recuperatie

Tekst & foto: Ward Callens

De vijfde en voorlaatste dag in Doorwerth. Door de afgelaste oefenpot die gepland stond tegen Willem II koos de technische staf ervoor de spelers tegen elkaar te laten oefenen. Er werd één keer gescoord in dat duel, door Opoku Ampomah. Daarna was er tijd voor recuperatie en zaterdag, na de uitlooptraining, reed de spelersbus weer richting Beveren.

Na het ontbijt, de verzorging en teammeeting trok de spelersgroep vrijdagmiddag naar het oefenveld voor de onderlinge trainingspartij. Die werd opgevat als een officiële wedstrijd, maar dan in drie blokken van dertig minuten. In de namiddag konden de spelers herstellen van de wedstrijd en de zware trainingsarbeid in het zwembad, de sauna of aan de massagetafel. Daarna kregen de spelers een avondje vrijaf.

Zaterdag stond nog een laatste training op het programma, een uitloopsessie. Na de lunch en nog een teamfoto stapten de spelers de bus in voor de terugreis richting Freethiel.

Terug naar de wedstrijd. Die eindigde uiteindelijk op 0-1 na een doelpunt in het eerste blok van Opoku Ampomah, die overigens net als enkele anderen met beide teams meespeelde. Stijn Vreven wisselde verschillende spelers tussen de drie blokken en liet enkele aan beide kanten opdraven om hen beter te kunnen inschatten en een aantal combinaties uit te proberen. Zinho Gano speelde zonder problemen mee in de wedstrijd en heeft dus weer een grote stap gezet in zijn herstel. Gilles Van Remoortere en Alessandro Cerigioni werden dan weer uit voorzorg aan de kant gehouden.