Go back

Doorwerthnieuws: tactiek, afwerken, gym en een gewijzigd programma

Tekst & foto: Ward Callens

Dag vier in Doorwerth. De groep werkte twee trainingen af. ’s Ochtends werd er op tactiek getraind, afgewisseld met afwerkingsoefeningen. Na de lunch en de platte rust trok een deel van de groep naar de gym voor een krachtsessie, de rest werkte een krachtprogramma af op het oefenveld.

Algemene mededeling: zoals reeds meegegeven is de oefenwedstrijd tegen Willem II, die vrijdagavond gespeeld zou worden in Loon op Zand, afgelast op vraag van de plaatselijke autoriteiten. Er komt geen vervangwedstrijd, als alternatief zullen de spelers een onderling duel afwerken. Voor dit treffen wordt de groep in twee gesplitst en ook de technische staf, want de oefenpot wordt opgevat als een officiële wedstrijd. Er wordt wel vier keer 30 minuten gespeeld en niet twee keer 45. Aftrap om 13.00 u., live verslaggeving via ons Twitter-kanaal.

Positief nieuws vanop het trainingsveld is de evolutie van het revalidatieproces van Zinho Gano. De aanvaller kon donderdag al gedeeltelijk met de groep meetrainen. Staf en speler zijn dan ook tevreden met zijn vooruitgang. Hieronder enkele posts op onze sociale mediakanalen vandaag. Sfeerbeelden en een videootje van onze doelmannen aan het werk bij keeperstrainer Gerry.