Go back

Fandag 2016: een terugblik

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De fandag van Waasland-Beveren, de dag waarop onze supporters centraal staan, viel dit jaar op 21 juli, de nationale feestdag. Een stralende zon, een aantrekkelijke oefenpot, heel wat randanimatie en tal van geel-blauwe fans waren enkele van de ingrediënten voor een geslaagde fandag!

Om 15.00 u. mochten we de eerste supporters verwelkomen op het Stadionplein, een uurtje vroeger zelfs want het loket was al geopend en heel wat fans kwamen nog gauw een abonnement aanschaffen voor de galawedstrijd tegen Lille OSC. Verschillende stands en activiteiten voor jong en oud zorgden ervoor dat de aanwezigen zich niet moesten vervelen in afwachting van de oefenpot. Onder meer Peugeot, Soccercenter Beveren, Kappa, Het Laatste Nieuws, Buikje Vol, Kids Club, en Bond Moyson tekenden present. De Supportersfederatie had voor een leuke verrassing gezorgd in de vorm van een bungee/trampoline voor de jongste supporters. Ook de jeugdwerking van Waasland-Beveren, onze stewards, verschillende supportersclubs en sfeergroepen en onze Kids Club waren aanwezig met infostands en tal van initiatieven.

Verder heel wat sportieve randactiviteiten op het Stadionplein: de kinderen konden zich volledig uitleven op een van de vier springkastelen: een grote obstakelbaan van CM, een bal, een glijbaan in de vorm van en krokodil en voetbaldarts. Met de snelheidsmeter konden zowel jong als oud tonen hoe hard zij wel niet op doel konden trappen. Aan de attractie was tussen 15.00 en 16.15 u. een wedstrijdje gekoppeld. De vier winnaars mochten kort daarna de aftrap geven voor de galawedstrijd tegen Lille.


Voor de aftrap nog werd de derde matchoutfit voor komend seizoen gepresenteerd en gaven de cheerleaders het beste van zichzelf, eerst op het podium, vervolgens op het veld. Hits on Tour zorgde voor de ambiance na de wedstrijd en voor de ploegpresentatie. De spelers en stafleden werden een voor een voorgesteld aan de aanwezige supporters. Co-presentator Peter Thyssen beloofde alvast enkele vaten bier te trakteren bij genoeg doelpunten van de aanvallers. Een engagement dat ook werd aangegaan door verschillende spelers. Uit de kennismakingsronde met de spelers en trainers onthouden we dat Olivier Myny een voorliefde heeft voor Franse chansons, dat heel wat anderstalige spelers al een aardig mondje Nederlands spreken en dat Zinho Gano volgens onze pedicure de mooiste voeten heeft -het is maar dat u het weet.

De dag werd afgesloten met een signeersessie annex meet-and-greet met onze Leeuwen. Dj Bestien gaf nog even het beste van zichzelf -zoals hij al een hele dag gedaan had- zodat elke geel-blauwe supporter met een tevreden gevoel naar huis kon. Wij blikken alvast tevreden terug en hopen van de ongeveer 2.000 bezoekers hetzelfde. Op naar editie 2017!

Klik HIER om de fotogalerij van de fandag te bekijken.

#Repost @djbestien with @repostapp ・・・ Fandag @waaslandbeveren.official 💛💙

A post shared by Waasland-Beveren (@waaslandbeveren.official) on