Go back

Jeugdig W-B klopt Kemzeke met forfaitscore

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Twee dagen voor aanvang van de competitie werd nog een extra oefenpot ingelast tegen Klauwaerts Kemzeke. Het waren vooral de jongere spelers uit de A-kern die aan de bak moesten tegen de eersteprovincialer, aangevuld met spelers uit de U19. Zij klopten de thuisploeg uiteindelijk met 0-5.

Op 17 juni was Klauwaerts Kemzeke de eerste tegenstander van Waasland-Beveren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, donderdagavond was het ook de laatste. W-B trok met een erg jonge ploeg naar Kemzeke, legde een prima prestatie op de mat en keerde huiswaarts met een 0-5-zege. Geen kansen weggeven en zelf een aantal leuke aanvallen opzetten én afwerken… men spreekt dan van een geslaagde oefenpot.

Niels Verheyden en Nicolas Orye zorgden voor de 0-2-ruststand, na de pauze dikten Maxim Nys, Ruben Kastelyn en opnieuw Verheyen de score verder aan. In de slotfase hadden Nys en Kjetil Borry nog twee prima doelkansen, maar de Kemzeekse doelman vond het welletjes geweest. De mooiste treffer van de avond was ongetwijfeld de 0-4 van Kastelyn. De jongeling joeg aan de rand van de grote rechthoek het leer in één tijd in de bovenhoek.

 

Waasland-Beveren: Janssens (67′ Geentjens); Storck (67′ Verheyden), De Malsche (46′ Liessens), Borry, Nys (k); Ito, Dhondt (12′ Huygens), De Bauw (46′ Kastelyn); Verheyden (46′ Malfroy), Orye, Mouhine (71′ De Bauw)

Doelpunten: 20′ Verheyden 0-1, 31′ Orye 0-2, 49′ Nys (pen.) 0-3, 65′ Kastelyn 0-4, 73′ Verheyden 0-5