Go back

In memoriam: Jacques Roelandt

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Met veel droefheid vernamen wij vanochtend het overlijden van Jacques Roelandt (10/07/1945 – 21/07/2016), oud-speler van SK Beveren. Dat meldde ons zijn familie. Jacques Roelandt overleed donderdagavond na een waardige strijd tegen een slepende ziekte in het bijzijn van familie en boezemvrienden Freddy Buyl en Robert Rogiers. Samen met Buyl en Rogiers kwam Jacques, die op een steenworp van het Freethielstadion woonde, nog elke thuiswedstrijd van Waasland-Beveren bijwonen.

Buyl en Rogiers, met wie Jacques -op de foto rechts naast oud-trainer Urbain Braems- jarenlang samenspeelde bij SK Beveren, kwamen hem de laatste weken nog elke dag bezoeken om samen verhalen boven te halen van vroeger. Wij wensen de familie Roelandt en alle vrienden van Jacques ons oprechte medeleven te betuigen en delen mee in het verdriet. Jacques zal gemist worden op de Freethiel als oud-speler, als jeugdtrainer en als vurig supporter.

 

Jacques Roelandt

Jacques Roelandt in het Panini-album van 1970-1971.