Go back

Sporting Charleroi – W-B (30/07): vooruitblik

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Komende zaterdag begint Waasland-Beveren aan zijn vijfde -opeenvolgende- seizoen in de hoogste voetbalklasse. Onze Leeuwen trekken daarvoor naar het Stade du Pays van Sporting Charleroi. Om 20.30 u. wordt de partij afgetrapt en is de Jupiler Pro League 2016-2017 eindelijk vertrokken voor W-B. 

Waasland-Beveren

De nieuwkomers van W-B kunnen zaterdag hun officiële debuut maken voor geel-blauw, voor de meesten tevens hun debuut in de Jupiler Pro League. Erdin Demir is er nog niet bij. De Zweed hervat na het weekend de trainingen en tracht zo snel mogelijk fit te geraken. Hetzelfde voor Olivier Myny. Met Maxim Nys zit er niet alleen een rasechte Beverenaar, maar ook een jeugdproduct in de kern. Verder wordt het uitkijken naar de keuzes van Vreven. De jongste jaren verloor W-B niet in het Stade du Pays (zie onder). Zit er op speeldag 1 al meteen een stunt in?

Sporting Charleroi

Net als W-B zag Sporting Charleroi de voorbije weken enkele sterkhouders vertrekken: Jérémy Perbet en Dieumerci Ndongala kozen beiden voor KAA Gent. Djamel Bakar van Montpellier is intussen de aanval van de Carolo’s komen versterken. Felice Mazzu kan zaterdag geen beroep doen op de geschorsten Nicolas Penneteau en Amara Baby. Zo zal Parfait Mandanda wellicht onder de lat staan.

De scheidsrechters

 • Alexandre Boucaut
 • Kristof Meers
 • Florian Lemaire
 • Bert Put

De mening van Stijn Vreven

“We zullen top moeten zijn in Charleroi om er punten te pakken”, aldus Stijn Vreven. “Twee goede spelers verlieten ons, maar ik ben enthousiast over de spelers die ons kwamen versterken.”

Vorige ontmoetingen in het Stade du Pays

 • Sp. Charleroi – W-B op 28/06/2016 (JPL): 2 – 3 (Saglik, Perbet – Moulin, Nabab, Moulin)
 • Sp. Charleroi – W-B op 16/08/2014 (JPL): 2 – 2 (Saglik, Rossini – Destorme, Maric)
 • Sp. Charleroi – W-B op 03/08/2013 (JPL): 1 – 1 (Milicevic – Veselinovic)
 • Sp. Charleroi – W-B op 13/04/2013 (PO2): 1 – 1 (Kaya – De Smet)
 • Sp. Charleroi – W-B op 16/03/2013 (JPL): 3 – 0 (Milicevic, Pollet, Pollet)
 • Sp. Charleroi – W-B op 20/01/2012 (PrL): 1 – 0 (Kage)
 • Sp. Charleroi – W-B op 26/10/2010 (BvB): 1 – 2 (Cordaro – Snelders, Veldeman)

De selectie

Sporting Charleroi

Praktische info

Alle nuttige informatie over de verplaatsing naar Charleroi zoals ticketprijzen, adresgegevens en veiligheidsmaatregelen kan je terugvinden op deze pagina. Onze club voorziet live verslaggeving van de wedstrijd via ons Twitterkanaal @WaaslandBeveren. Praat mee over de wedstrijd via de hashtag #chawbe.