Go back

W-B en Legia Warschau akkoord over transfer Langil

Foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Steeven Langil staat op het punt Waasland-Beveren in te ruilen voor het Poolse Legia Warschau. Beide clubs kwamen daarover tot een financieel akkoord. Langil moet enkel nog slagen voor zijn medische tests. Belangrijk voor onze club is dat de Fransman de Freethiel verlaat aan het door W-B vooropgestelde bedrag. In de komende dagen wil W-B twee aanvallende versterkingen naar Beveren halen.

Ondanks de recente toenadering tussen club en speler, kiest Steeven Langil dus voor een avontuur elders. Waasland-Beveren betreurt die gang van zaken maar wil wel meewerken aan een uitgaande transfer, te meer omdat maandagochtend Legia Warschau een correct voorstel deed voor de flankspeler. Bovendien kan je je de nodige vragen stellen bij het engagement van de speler, die op zeer korte tijd wisselende signalen gaf naar onze club en haar achterban.

De financiële voorwaarden voor een vertrek waren reeds gekend door de entourage van Langil. Als een speler de club wenst te verlaten, willen wij wel degelijk meewerken aan een transfer, maar enkel aan de juiste voorwaarden. We schreven het al eerder: er zijn geen koopjes te rapen op de Freethiel. De club is de voorbije weken dan ook niet overstag gegaan na de druk van verschillende partijen en realiseert nu een transfer aan het vooropgestelde bedrag. Dat stelt de sportieve cel en het bestuur in staat om nu niet één maar nog twee aanvallende versterkingen aan te trekken, spelers die kwaliteit in de groep moeten brengen en het concurrentievermogen aanzwengelen.

Langil reist nu naar Polen voor zijn medische tests. Als die goed zijn, staat niets een transfer naar de Poolse kampioen in de weg. Bij Legia zou Langil zijn landgenoot en oud-ploegmaat Thibault Moulin terugvinden en zich opmaken voor deelname aan de voorrondes van de Champions League. Wij wensen Steeven het allerbeste toe in Polen en danken hem voor zijn inzet in het voorbije seizoen.