Go back

W-B haalt François Marquet weg bij Standard Luik

Tekst: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met François Marquet. De 21-jarige middenvelder maakt de overstap van Standard Luik. Hij tekende op de Freethiel een contract voor drie seizoenen.

François Marquet (° 17/04/1995) is een technisch vaardige centrale middenvelder met een prima traptechniek en dito spelinzicht. Hij kan op het veld de schakel vormen tussen verdediging en aanval en beschikt daarmee over een profiel waar onze club nog naar zocht. Hij was jarenlang kapitein van de Belgische nationale jeugdploegen en beschikt dus ook over de nodig mentale vaardigheden.

Opnieuw een jonge Belg voor W-B, maar Marquet kan op zijn eenentwintigste ook al heel wat ervaring voorleggen. Op zijn achttiende maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Standard Luik. Daarna was het even wachten op een vervolg. In het seizoen 2014-2015 mocht hij weer een aantal keren opdraven bij de hoofdmacht van de Rouches -onder meer in de Europa League- maar werd hij vervolgens uitgeleend aan PSV. Daar speelde hij dertien wedstrijden voor Jong PSV in de Jupiler League. Hij was goed voor een doelpunt en zes assists.

Het voorbije seizoen was Marquet aan de slag bij Moeskroen-Péruwelz, dat hem huurde van Standard. De middenvelder klokte er af op 29 duels, één doelpunt (tegen OH Leuven in de Croky Cup) en vier assists. Aan het einde van het seizoen keerde hij terug naar Luik, waar hij nog een lopend contract had. Op de Freethiel wordt Marquet weer herenigd met verschillende spelers met wie hij samenspeelde bij Standard Luik. Marquet krijgt bij W-B het rugnummer 8. Hij sluit eerstdaags aan bij de groepstrainingen.