Go back

W-B kijkt woensdagavond Racing Club de Lens in de ogen

Tekst: Ward Callens - foto: Paul Meima/Vitesse

Woensdagavond reist de spelersbus van Waasland-Beveren naar het Noord-Franse Douai voor een vriendschappelijke confrontatie met Racing Club de Lens. De oefenpot vindt plaats in het stade Demény en wordt afgetrapt om 18.30 u.

  • Tegenstander: Racing Club de Lens, vorig seizoen zesde in de Ligue 2. Website: www.rclens.fr/site.
  • Waar? Stade Demény (Rue de Férin, 59500 Douai), op ongeveer twee uur rijden van de Freethiel
  • Wanneer? Woensdag 13 juli om 18.30 u.
  • Tickets? Er geldt een eenheidsprijs van €10, kinderen jonger dan tien jaar mogen gratis binnen. De ticketverkoop vindt plaats in het clubhuis van het stade Demény, woensdag tussen 9.00 en 12.00 u. en vanaf 14.00 u.
  • Opmerkelijk: Op 21 juli speelt W-B opnieuw tegen een Noord-Franse club met een klinkende naam: Lille OSC. Die wedstrijd wordt in de eigen Freethiel afgewerkt tijdens de fandag!
  • Selectie: Stijn Vreven neemt volgende spelers mee naar Douai (op volgorde van nummer): Henkinet, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Marquet, Gano, Schrijvers, Seck, Goblet, Jans, Ampomah, Cools, Nys, Vanzo, Myny, Camacho.
  • Vooruitblik: Zinho Gano is fit, traint weer helemaal mee met de groep en werd opgenomen in de kern voor de wedstrijd tegen Lens. Goed nieuws dus voor de spits én voor W-B. François Marquet staat voor zijn debuut bij geel-blauw.

Op zaterdag 16 juli om 16.00 u. speelt Waasland-Beveren een extra oefenduel op de Freethiel, tegen UR La Louvière Centre. De wedstrijd wordt om organisatorische redenen achter gesloten deuren afgewerkt.