Go back

W-B na prima wedstrijd in slotminuut onderuit bij Charleroi

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft er een prima partij opzitten bij Sporting Charleroi, maar bleef met lege handen achter. In de absolute slotseconden gaf geel-blauw een doelpunt weg nadat het zelf de eerste helft had gedomineerd en ook in de tweede periode weinig weggaf. “Hopelijk kunnen we dit volgende week rechtzetten tegen Zulte Waregem, want we hebben ons getoond”, zei Stijn Vreven na de wedstrijd.

Vooraf

Op speeldag 1 zijn er doorgaans wat spelers die hun debuut maken. Ibrahima Seck, die de kapiteinsband erfde, Rudy Camacho en Opoku Ampomah maakten zowel hun W-B- als hun Pro Leaguedebuut. Ook voor Niels De Schutter en François Marquet was het hun eerste officiële wedstrijd in het shirt van geel-blauw. De Schutter verving de geblesseerde Erdin Demir op de linksachter. Merveille Goblet stond onder de lat.

De wedstrijd

Prima start van W-B, dat de meeste aanvalsdrang toonde. Siebe Schrijvers toonde zich meteen twee keer, eerst met een kopbal over de lat, daarna met een schot uit scherpe hoek dat door Parfait Mandanda in corner werd geduwd. Geel-blauw bleef het gaspedaal induwen en had in het eerste kwart nog kansjes via Seck en Camacho. Na twintig minuten was Schrijvers dicht bij de openingsgoal, maar Mandanda ranselde zijn harde kopbal nog uit de kruising.

Het bleef mogelijkheden regenen voor W-B, maar een doelpunt bleef uit. Zinho Gano dwong Mandanda een corner toe te staan, Seck kopte pal op de Charleroi-doelman, Schrijvers knikte het leer nog eens naast en Floriano Vanzo trapte met links hard naast de verkeerde kant van de paal. Aan de overzijde ging er enkel van Mamadou Fall wat dreiging uit, zonder Goblet echt onder vuur te nemen.

In de tweede helft lag de wedstrijd meer in balans. Nu was het Charleroi aan het commando. Sotiris Ninis probeerde het twee keer van ver en zag Goblet de bal telkens in hoekschop duwen. Voor het uur verzamelde de thuisploeg nog kansjes via Clément Tainmont en Fall. De 0-0 bleef op het bord en dus veel spanning in de slotfase. Goblet kwam met de schrik vrij toen een afgeweken schot net naast dwarrelde. Geel-blauw dreigde nog met enkele corners, maar ontwikkelde niet meer de kansen die het voor de pauze wel had. Alexandre Boucaut had het leer wel op de stip kunnen (lees: moeten) leggen toen Mandanda een hoge bal loste en in de herneming invaller Alessandro Cerigioni, die eerst bij de bal was, neerhaalde.

Nog heel wat opschudding in de dying minutes. Francis N’Ganga werd naar de kant gestuurd na een trap richting Cerigioni. W-B kon er echter geen voordeel uithalen. In minuut 93 mochten de Carolo’s nog een vrijschop nemen. W-B kon die niet ontzetten en Steeven Willems profiteerde met een hard schot: 0-1! Een opdoffer voor de jongemannen van Vreven, die zich wel degelijk getoond hebben op deze openingsspeeldag.

Opmerkelijk

Een fris voetballend en gretig Waasland-Beveren had meerdere doelkansen in de eerste periode. Scoren lukte niet en in de slotseconden kreeg het alsnog het spreekwoordelijke deksel op de neus. “Heel zuur, we hadden natuurlijk moeten scoren in de eerste helft”, reageerde Siebe Schrijvers achteraf.

Aan het woord

Stijn Vreven vond na de partij dat de beste ploeg verloren had. “In de eerste helft hadden we een zevental kansen, na de rust was de wedstrijd in evenwicht. Ik heb veel lichtpunten gezien, hier kunnen we mee verder. Maar natuurlijk hadden we moeten scoren in de eerste helft.”

Sporting Charleroi: Mandanda; Mata, Martos (k), Willems,N’Ganga; Saglik (71′ Benavente), Ninis, Diandy; Fall (86′ Ferber), Pollet (67′ Bedia), Tainmont

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Camacho, Buatu, De Schutter; Marquet, Seck (k); Vanzo (70′ Cerigioni), Schrijvers, Ampomah (79′ Cools); Gano

Doelpunten: 93′ Willems 1-0

Gele kaarten: 60′ Jans, 72′ Tainmont, 90′ Cerigioni

Rode kaart: 87′ N’Ganga

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut