Go back

W-B verliest met kleinste verschil tegen Lille OSC: 0-1

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft op zijn jaarlijkse fandag een oefenduel afgewerkt tegen de Franse subtopper Lille OSC. Een aangename wedstrijd eindigde op 0-1 na een doelpunt voor de bezoekers in de eerste helft.

Lille kwam met een sterke bezetting afgezakt naar de Freethiel. Namen als Mavuba, Enyeama, Amalfitano en Benzia doen ongetwijfeld een belletje rinkelen. De mooie affiche zorgde na een studieronde van een kwartiertje ook voor een leuke eerste helft. Siebe Schrijvers opende met een lage schuiver de debatten, even later ging François Marquet zijn kans met een volley. Tussendoor testte Morgan Amalfitano de reflexen van Merveille Goblet, die een prima wedstrijd keepte.

Op het halfuur kwamen de Franse bezoekers op voorsprong na een foute pass in de Beverse defensie. Eric Bauthéac strafte genadeloos af: 0-1. Aan de overzijde was Zinho Gano dicht bij een goal toen hij goed doorjoeg op de Franse doelman bij een te korte terugspeelbal. Centimeters kwam hij te kort om ook het foutje bij Lille af te straffen. Nog twee prima kansen in de eerste periode: Amalfitano werd opnieuw gestuit door Goblet en Steeven Langil -gretige partij van de winger- trof vanop afstand de kruising.

Minder kansen na de koffie, des te meer vervangingen. Onder meer Langil en de nog maar pas ingevallen Jens Cools moesten naar de kant gehaald worden, maar het zou slechts om kleine ongemakken gaan. De score wijzigde niet meer, zo won Lille OSC met het kleinste verschil in de Freethiel. Voor W-B was het de laatste oefenpot voor de competitiestart, zaterdag 30 juli in Charleroi. Voor de Fransen was het eveneens de laatste oefenwedstrijd. Zij mogen zich nu opmaken voor Europees voetbal.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Camacho, Buatu, Demir (46′ De Schutter); Marquet (77′ Cools, 82′ Nys), Seck (k); Vanzo (66′ Ampomah), Schrijvers, Langil (70′ Cerigioni); Gano

Lille OSC: Enyeama; Corchia, Civelli (46′ Soumaoro), Basa (66′ Civelli), Palmieri (46′ Béria); Mavuba (k) (46′ Sunzu), Amalfitano (66′ Mavuba), Benzia; Lopes (66′ Nangis), Mendes (66′ Rodelin), Bauthéac (66′ Bissouma)

Doelpunten: 29′ Bautheac 0-1