Go back

W-B wint extra oefenwedstrijd tegen UR La Louvière Centre: 2-1

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren heeft zaterdag een extra oefenduel achter gesloten deuren afgewerkt tegen UR La Louvière Centre, dat komend seizoen uitkomt in de tweede amateurklasse. Het werd 2-1.

Stijn Vreven liet tegen UR La Louvière Centre voornamelijk spelers opdraven die tegen RC Lens niet of nauwelijks tussen de lijnen stonden. Twee van hen zorgden na een halfuurtje voor de eerste goal. Nicolas Orye met een sluw passje op Alessandro Cerigioni, die het leer langs doelman Thomas Minsart schoof. De bezoekers, bij wie we onder meer Mohamed Dahmane en Baptiste Ulens herkennen uit de Jupiler Pro League, kregen in de eerste periode één bal tussen de palen. Merveille Goblet had geen moeite met het afstandsschot van Yanis Papassarantis.

W-B had voor de pauze nog één grote kans. Floriano Vanzo zette zijn hoofd tegen de vrijschop van François Marquet, maar de bezoekende doelman stond goed opgesteld en redde met een reflex. Na de koffie probeerde Vanzo het opnieuw: hij dribbelde de rechthoek in en kwam tot een schot, maar de voeten van Minsart verhinderden een tweede Beverse goal. Die kwam er uiteindelijk toch: Jens Cools reageerde alert nadat een hoekschop van Aaron Dhondt bleef hangen in de box. Zo zorgde de invaller voor de 2-0.

Het laatste woord was voor Mohamed Dahmane, de ex-speler van onder andere Club Brugge en KRC Genk verscheen plots voor doel en devieerde een flankvoorzet in doel: 2-1. Daar bleef het bij op de Freethiel, dat zich nu opmaakt voor de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart, donderdag tegen Lille OSC.

Waasland-Beveren: Goblet; Van Dooren (k), Caufriez, Buatu, Borry (74′ Cools); Marquet (74′ Ito), De Schutter; Dhondt, Cerigioni (61′ Vinicius (tester)), Vanzo; Orye

Doelpunten: 27′ Cerigioni 1-0, 82′ Cools 2-1, 86′ Dahmane 2-1