Go back

Beloften winnen met 2-0 van Excel Mouscron na sterke partij

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Kevin Reyns

Maandagavond stond voor de beloften de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Geel-blauw mocht de competitie openen in het eigen Puyenbekestadion. De Jonge Leeuwen namen het in die wedstrijd op tegen Excel Mouscron.

De beloften speelden afgelopen seizoen enorm sterk. W-B stond een lange tijd op kop van groep A, maar eindigde uiteindelijk derde na Club Brugge en RSC Anderlecht. De jongens van trainer Johan Van Rumst wouden de sterke prestaties uiteraard bevestigen en bijgevolg de drie punten thuishouden. Die missie was van in het begin duidelijk, want geel-blauw begon heel scherp aan de wedstrijd. Een dominant eerste halfuur resulteerde in enkele kleine kansen en uiteindelijk in een voorsprong na een omgezette penalty van Olivier Myny. De laatste tien minuten van de eerste helft waren iets evenwichtiger doordat de bezoekers hoger druk kwamen zetten en W-B niet zoveel ruimte meer kreeg.

Moeskroen kwam scherper uit de kleedkamer, maar dat resulteerde niet in kansen. Één gevaarlijk schot van de Henegouwers verdween in het zijnet, dus doelman Laurent Henkinet moest amper een bal pakken. W-B kwam nooit in de problemen en verdubbelde de voorsprong zelfs via Maxim Nys. Een mooi resultaat na een sterke eerste wedstrijd van onze Jonge Leeuwen!

Doelpunten: Olivier Myny, Maxim Nys

W-B speelde met: Henkinet, Borry, Caufriez, Moren, Van Dooren, Ito, Nys (k), Myny (75′ Verheyden), Dhondt (88′ De Malsche), Orye (88′ Mouhine), De Bauw (75′ Kesteleyn)