Go back

Beloften zetten Sporting Lokeren opzij in bekerduel

Tekst: Martijn De Jonge - foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren hebben dinsdagavond Sporting Lokeren geklopt. Het ging om een bekerwedstrijd voor de nationale U21. Het enige doelpunt van de partij werd gescoord door Nana Opoku Ampomah op vrije trap.

De Jonge Leeuwen wonnen vorige week hun eerste competitiewedstrijd met 2-0 van Excel Mouscron. Toen zorgden Olivier Myny en Maxim Nys voor de doelpunten, een mooie kers op de taart na een sterke wedstrijd. Geel-blauw wilde die goede vorm bevestigen en startte dan ook scherp in het bekertreffen met Lokeren. Ampomah zette in minuut vier drie man in de wind, maar werd dan afgeblokt waardoor de bal in corner verdween. Nadien volgde een vrij gesloten partij waar het publiek niet echt warm van werd. Ampomah bleef de bedrijvigste man op het veld en reikte Ruben Kesteleyn een schietkans aan. Diens goede schot werd gepareerd door het Lokerse sluitstuk.

Een tiental minuten voor de rust liet Opoku Ampomah een stukje van zijn klasse zien. De aanvaller draaide een vrije trap van de zijkant rechtstreeks naar doel. Hij verraste de Lokerse doelman in de korte hoek en de bal ging enig mooi binnen, 1-0. De bezoekers dreigden nog met een schot van afstand waarbij doelman Mathias Janssens bij de les was.

Na de rust waren er nauwelijks kansen te noteren. Lokeren dreigde op het uur met een kopbal op de paal en een doorsteekpass waarop doelman Janssens attent reageerde. Kapitein Senne Van Dooren had in blessuretijd nog dé kans op de 2-0, maar de bezoekende doelman schudde een wonderbaarlijke reflex uit de handschoenen. Balen voor de Beverse aanvoerder! Nadien viel er niets meer te noteren. 1-0 was de eindstand.

Jong W-B bekert in de komende weken ook nog tegen Dessel Sport en Beerschot Wilrijk, maar eerst staat de competitiewedstrijd tegen Club Brugge op het programma. Die wedstrijd wordt komende vrijdag om 19.30 u. afgewerkt in het Brugse Olympiapark.

 

U21 Waasland-Beveren: Janssens, De Malsche (64′ Malfroy), De Bauw (64′ Keisers), Orye, Kesteleyn, Nys, Verheyden (75′ De Wree), Ampomah, Caufriez, Van Dooren, Ito (70′ Huygens)

Doelpunt: 35′ Ampomah 1-0

Gele kaarten: 42′ Caufriez, 52′ Nys, 60′ Kesteleyn