Go back

Freethielnieuws (29/08): W-B in beroep tegen schorsing Seck | Beloften vanavond tegen RSCA | Overzicht internationals

tekst: Martijn De Jonge - foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Kapitein Ibrahima Seck werd vorige zaterdag uitgesloten in de wedstrijd tegen KV Oostende. Het bondsparket stelde deze middag een schorsing van twee speeldagen voor, maar de club gaat daartegen in beroep. Morgen komt Seck voor en zal de uiteindelijke beslissing vallen.

Onze Jonge Leeuwen spelen vanavond in het Puyenbekestadion tegen RSC Anderlecht. De aftrap wordt gegeven om 19.30 uur. Trainer Johan Van Rumst krijgt negen versterkingen vanuit de A-kern. Laurent Henkinet, Senne Van Dooren, Kjetil Borry, Maxim Nys, Gilles Van Remoortere, Sebastien Ito Mavitidi, Nana Opoku Ampomah, Nicolas Orye en Aaron Dhondt zullen de groep komen versterken. Abonnees mogen uiteraard, zoals altijd, de wedstrijd gratis bijwonen. De rest van de A-kern geniet vandaag van een vrije dag.

Er staat komend weekend geen wedstrijd op het programma voor Waasland-Beveren door de interlandbreak. Toch komen enkele jongens in actie. Siebe Schrijvers en Merveille Goblet zitten in de selectie voor de U21 van België. Aleksandar Boljevic werd geselecteerd voor de U21 van Montenegro. Laurent Jans mag opnieuw een wedstrijd meepikken van de hoofdmacht van Luxemburg. Valtteri Moren, ten slotte, mag aansluiten bij de selectie van Finland.

Schrijvers & Goblet (U21):

  • Malta – België (2/9)
  • België – Tsjechië (6/9)

Boljevic (U21):

  • Montenegro – Tsjechië (1/9)
  • Letland – Montenegro (6/9)

Jans:

  • Letland – Luxemburg (2/9)
  • Bulgarije – Luxemburg (6/9)

Moren:

  • Duitsland – Finland (31/8)
  • Finland – Kosovo (5/9)

 

Donderdag speelt geel-blauw een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Die wedstrijd zal achter gesloten deuren plaatsvinden, afzakken naar de Freethiel heeft geen zin. Op Twitter zal u de score kunnen volgen van de wedstrijd.