Go back

Jonge Leeuwen delen de punten met Zulte Waregem

tekst: Martijn De Jonge - foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren speelden maandagavond hun derde competitiewedstrijd van het seizoen. Na een overwinning tegen Excel Mouscron en een verliespartij tegen Club Brugge, werd het tegen Zulte Waregem een gelijkspel. Er waren veel doelkansen, maar de brilscore bleef negentig minuten lang op het bord.

Veel A-kernspelers aan beide kanten voor deze partij. Onze Jonge Leeuwen begonnen de wedstrijd zoals ze de voorbije drie partijen (Moeskroen, Club Brugge en de bekerwedstrijd tegen Sporting Lokeren) ook begonnen: heel geconcentreerd en scherp. Het kunstgrasveld bleek de beloften te bekoren, de snelle combinaties volgden mekaar op. Kansen waren er genoeg, maar doelpunten vielen er niet te noteren.

Youngster Gilles Van Remoortere en Senne Van Dooren waren het volmondig eens over de wedstrijd. “We speelden een heel sterke partij, maar vergaten het af te maken. Het is jammer want het resultaat valt tegen en dat is wat uiteindelijk telt. Je weet dat je de kansen moet afmaken en doelpunten moet maken om punten te pakken.”

Opstelling W-B:  Henkinet, Borry, Boljevic, Orye, Nys, Dhondt (78’Kesteleyn), Ampomah, Caufriez, Van Dooren (58′ Huygens), Van Remoortere (58′ De Bauw), Ito

Opstelling Zulte Waregem: Steppe, Zaidi, Taillieu, De Smet, Verboom, Brebels, Naessens, Himpe, Coopman, De Bruycker, Oulare