Go back

KRC Genk – W-B (12/08): selectie en voorbeschouwing

Tekst en foto: Martijn De Jonge

Morgen trekken onze Leeuwen naar Limburg om KRC Genk partij te geven. De aftrap is voorzien om 20.30 uur. Scheidsrechter Wim Smet zal de wedstrijd in de Luminus Arena in goede banen leiden.

Statistieken

We moeten eerlijk zijn, veel geluk heeft de Genkse grasmat nog niet opgebracht voor Waasland-Beveren. De laatste drie partijen werden steeds in het voordeel van de thuisploeg beslecht. De blamage van vorig jaar (6-1) kan alleen maar een motivatie zijn voor onze Leeuwen. Stijn Vreven liet eerder al verstaan dat geen enkele speler met knikkende knieën zal afzakken naar Genk. Geel-blauw kon in het seizoen 2013-2014 immers de drie punten meenemen uit Genk (0-2), het grote bewijs dat alles mogelijk is. De volledige vooruitblik van de coach kan je hier herlezen.

KRC Genk

De Limburgers begonnen de competitie met drie op zes. De eerste competitiewedstrijd wonnen de Genkenaars met 2-1 tegen KV Oostende. Vorig weekend moesten ze in minuut 92 de duimen leggen tegen KAA Gent. Trainer Peter Maes kan op nagenoeg iedereen uit zijn kern rekenen. Sterspeler Leon Bailey is licht twijfelachtig, maar maakt deel uit van de kern.

Selectie: Bizot, Walsh, Dewaest, Karelis, Kumordzi, Trossard, Wouters, Vanzeir, Tshimanga, Buffel, Sabak, Uronen, Pozuelo, Ndidi, Köteles, Heynen, Jackers, Bailey, Buyens, Samatta en Kebano

Waasland-Beveren

Stijn Vreven kan voor deze partij niet rekenen op Nana Opoku Ampomah en François Marquet. Marquet is minstens zes weken buiten strijd door een scheur in een ligament van de knie. Ampomah werd in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem dubbel geboekt. Nieuwkomer Aleksandar Boljevic en debutant Aaron Dhondt nemen hun plaats in de selectie in. Beide jongelingen hopen uiteraard minuten te sprokkelen in Genk. Voor Siebe Schrijvers is het uiteraard een speciale wedstrijd, KRC Genk is overigens nog steeds de eigenaar van de aanvaller.

Selectie: Henkinet, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Gano, Schrijvers, Cerigioni, Seck, Goblet, Dhondt, Jans, Caufriez, Cools, Nys, Vanzo, Myny, Camacho