Go back

KV Oostende – W-B (27/08): selectie en voorbeschouwing

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar de kust voor de confrontatie met KV Oostende. De wedstrijd tegen de Kustboys wordt afgetrapt om 20.30 uur. De man die de wedstrijd in goede banen moet leiden, heet Alexandre Boucaut.

Een wedstrijd tussen W-B en KVO staat bijna altijd garant voor spektakel. Vorig jaar deelden we de punten met de Kustboys na een spectaculaire 3-3. Jullie herinneren zich ongetwijfeld nog het debuut van Siebe Schrijvers voor geel-blauw, niet? Het jaar voordien scoorde de thuisploeg nog een doelpuntje meer en verloor W-B dus met 4-3 aan zee. Het vorig bezoek van Oostende op de Freethiel was er één om snel te vergeten. Vijf doelpunten slikte geel-blauw toen en er werd met 1-5 verloren. Het is sinds 2010 geleden dat W-B nog eens kon winnen in het toenmalige Albertpark, dat intussen is omgedoopt tot de vernieuwde Versluys Arena. W-B is erop gebrand om de statistieken naar de prullenmand te verwijzen.

Coach Stijn Vreven kan niet rekenen op de geblesseerden François Marquet en Zinho Gano. Zijn collega aan de overkant, Yves Vanderhaeghe, moet het zonder spits Joseph Akpala doen.

Selectie W-B: Henkinet, Demir, De Schutter, Moren, Buatu, Boljevic, Schrijvers, Cerigioni, Michel, Seck, Goblet, Schwartz, Jans, Opoku, Cools, Vanzo, Myny, Camacho

Selectie KVO: Proto, Ovono, Antunes, Milic, Bossaerts, Tomasevic, Godeau, Capon, Vandendriessche, Jonckheere, Siani, Marusic, Musona, Berrier, Canesin, El Ghanassy, Dimata, Cyriac

 

Info voor de supporters:

 

Reisweg bezoekende supporters :

E40 – A10 – Rondpunt JF Kennedy te Oostende – Elisabethlaan – Northlaan – doorsteeks links naar de afgesloten controlezone op het braakliggend terrein (oud Media Center).  De bussen plaatsen zich ofwel haaks op de afsluiting, met front naar de zee, ofwel in de richting van de Northlaan.  Gewijzigde afrijroute : via de Northlaan – Elisabethlaan en zo terug de A-weg op.

 

Burgemeesterbesluit van kracht, bij dewelke supporters met stadionverbod de dag van de wedstrijd de toegang tot de perimeter verbiedt, op straffe van gemeentelijke administratieve sanctie tot 250 euro.

Gebruik van pyrotechnisch materiaal binnen de perimeter: Gas boete