Go back

Ronnie Schwartz (26j.) komt geel-blauw versterken

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Ronnie Schwartz (°29/08/1989). De Deense spits wordt weggehaald bij EA Guingamp, waar hij sinds 2014 onder contract stond. De Fransen betaalden toen om en bij de twee miljoen euro voor de Deen. Geel-blauw is opgetogen met deze transfer, de spits past perfect binnen het profiel dat de sportieve staf voor ogen had.

Ronnie Schwartz kan mooie cijfers voorleggen. Hij maakte veertig doelpunten in 88 wedstrijden voor Randers FC, scoorde tienmaal voor Aalborg BK in 52 wedstrijden en zevenmaal in 21 wedstrijden voor Bröndby IF. Vorig seizoen scoorde hij elf goals in 33 wedstrijden voor Brondby en Esbjerg. Hij speelde dus voor bijna alle topploegen in Denemarken. De spits doorliep ook alle jeugdreeksen, vanaf U16, voor de Deense nationale ploeg.

De spits combineert zijn snelheid en kracht met een neus voor doelpunten. Schwartz moet dus voor de doelpunten zorgen waar W-B naar op zoek is. De spits zal aantreden met rugnummer 19. Hij bindt zich met de club voor minstens twee jaar.

Welkom, Ronnie!