Go back

Stijn Vreven: “We moeten zo snel mogelijk weg van die nul!”

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Stijn Vreven maakt deze middag zijn selectie bekend voor de wedstrijd van morgen tegen KRC Genk. De wedstrijd wordt op gang getrapt om 20.30 uur. De oefenmeester beseft dat er nog heel wat werkpunten zijn, maar gelooft steevast in de kansen van geel-blauw. “Natuurlijk kunnen wij ook winnen van Genk.”

Over Genk en de vorige wedstrijden…

“Ik ben ervan overtuigd dat wij ook kunnen winnen op het veld van Genk. Iedereen weet dat we daar de laatste jaren niet bepaald onze beste prestaties hebben neergezet, maar dit is een ander seizoen, een andere wedstrijd. We gaan echt niet met knikkende knieën naar Genk hoor. We hadden ook perfect op Sporting Charleroi kunnen winnen, misschien zelfs moeten winnen. Tegen Zulte Waregem moesten we ook niet verliezen. De realiteit is dat we nul punten hebben en daar moeten we zo snel mogelijk vanaf. Tegen Charleroi kregen we geen enkele kans tegen, de goal viel uit de lucht. Ik kan dat zelfs geen kans noemen. De eerste helft creëerden we enorm veel kansen, maar konden er niet uit scoren. Tegen Zulte Waregem gaven we maar drie echte kansen weg en zelf hadden we de twee beste uit de wedstrijd. De efficiëntie moet omhoog!”

Over Zinho Gano…

“Zinho kreeg in het begin van de wedstrijd een ongelooflijke kans om ons op voorsprong te brengen. Hij miste jammer genoeg en kreeg daarna amper nog een kans. Ook zijn efficiëntie moet een pak omhoog. Hij en zijn collega-aanvallers moeten beseffen dat we geen tien doelrijpe kansen creëren per wedstrijd. Ze krijgen elke wedstrijd minstens één-twee kansen, daar moeten zij uit scoren. Ik geloof enorm hard in Gano, zijn groeimarge is ongelooflijk. Hij moet een knop omdraaien en nog meer honger tonen. Ons spel is veel te keurig, veel te afgelijnd. Het zijn allemaal lieve jongens, er moet een grote winnaarsmentaliteit ingeburgerd geraken.”

Over Aleksandar Boljevic…

“Je ziet dat het een jongen is met heel veel kwaliteit. Hij is ook nog jong en heeft een grote groeimarge, maar hij heeft ook nog wat tijd nodig. Uiteraard is het de bedoeling dat hij zo snel mogelijk kan meedingen naar een basisplaats, maar dat is nu nog te vroeg. Hij zal wel meteen deel uitmaken van de kern en misschien wel minuten sprokkelen.”

Over transfers…

“Mensen hebben een verkeerde perceptie van ons transferbeleid. De klemtoon ligt op het aantrekken van jonge spelers om hen beter te maken, maar dat is niet het enige wat we doen. We zijn ook op zoek naar jongens die wat ervaring kunnen bijbrengen, maar alles is afhankelijk van wat beschikbaar is op de transfermarkt. Een speler die wij halen moet kwaliteit hebben, fit, inzetbaar en betaalbaar zijn. We zijn nog steeds elke dag bezig om jongens te overtuigen om mee te stappen in ons verhaal, het verhaal van positief voetbal met een brok jeugdig enthousiasme. Jongeren kunnen hier groeien, ervaren spelers kunnen hier hun carrière herlanceren. Ik betreur het dat de passie voor voetbal verdwijnt bij sommige spelers. Je kan het niet anders noemen als ze liever in tweede klasse spelen, of zelfs op de bank zitten, in plaats van bij een eersteklasser aan de slag te gaan. Ik vind dat onbegrijpelijk!”