Go back

W-B geeft opnieuw dubbele voorsprong uit handen

tekst: Martijn De Jonge - foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft voor de tweede week op rij een voorsprong uit handen gegeven. Na amper zestien minuten spelen stond geel-blauw al 2-0 voor. In de slotminuten kwamen de bezoekers via Nicolas Verdier langszij.

Teleurstellend, dat is het enige gepaste woord dat Waasland-Beveren – KV Mechelen kan beschrijven. W-B startte verschroeiend en dat vertaalde zich ook in doelpunten. Na nog geen vijf minuten voetbal schilderde Siebe Schrijvers de bal perfect in de winkelhaak, de Limburger heeft stilaan een patent op werelddoelpunten. Een tiental minuten later verdubbelde kapitein Ibrahima Seck de voorsprong van geel-blauw. Ibra maakte al z’n tweede doelpunt van het seizoen. Net voor het halfuur maakten de bezoekers de aansluitingstreffer. Het doelpunt viel wat uit de lucht, want kansen waren er daarvoor nog niet voor KV Mechelen. Een zondagsschot van Aleksandar Bjelica vloog voorbij een aan de grond genagelde Merveille Goblet. W-B reageerde nog met een kopbal van Jonathan Buatu, maar die werd van de lijn gehaald. Rusten geblazen met een 2-1 op het scorebord, een heruitgave van vorig weekend.

De tweede helft was er één met veel vervangingen, veel wissels, veel fouten, veel kaarten, amper kansen én vooral, een ongelooflijke anticlimax. Alle spelers werkten keihard om het resultaat op het bord te houden, maar tevergeefs. Nicolas Verdier tikte de 2-2 binnen in de laatste minuut. Twee weken na mekaar een teleurstelling voor geel-blauw, al smaakt die van vandaag een pak zuurder.

Opstelling W-B: Goblet, Demir, Buatu, Schrijvers (89′ Boljevic), Cerigioni, Michel (62′ Cools), Seck, Jans, Vanzo, Myny (65′ Moren), Camacho

Opstelling KV Mechelen: Moris, El Messaoudi, Matthys (59′ Veselinovic), Croizet (71′ Verdier), Rits, Chen, Cocalic, Bjelica, Kolovos, Schouterden, Filipovic (46′ Vitas)