Go back

W-B verliest van een efficiënt Zulte Waregem (0-2)

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren verloor zaterdagavond met 0-2 van Zulte Waregem. De bezoekers kwamen op het halfuur op voorsprong na een kopbaldoelpunt van ex-WB’er Christophe Lepoint. Tien minuten voor tijd moest geel-blauw de wedstrijd verderzetten met tien spelers na een dubbele boeking voor Nana Opoku Ampomah.

De wedstrijd begon nochtans goed voor de thuisploeg. Bezoekende doelman Sammy Bossut moest alles uit de kast halen na een geniale ingeving van François Marquet. De geel-blauwe nummer acht probeerde vanop een veertigtal meter de doelman te verschalken. Bossut kon de bal nog uit zijn doel zweven. De hoekschop die daarop volgde, zorgde meteen voor de beste kans van W-B. Na wat geharrewar kreeg Marquet de bal in de voeten. Hij bracht met een harde voorzet de goed ingelopen Zinho Gano in stelling, maar de spits trapte over doel. Op het kwartier was er de eerste kans van de bezoekers. Een vrije trap van Brian Hamalainen spatte uiteen op de dwarsligger. Merveille Goblet was echter wel op de afspraak.

Na een kwartier middenveldvoetbal viel plots een doelpunt uit de lucht. Een goede voorzet van Alessandro Cordaro, twijfel in de Beverse defensie en een kopbalsterke Lepoint was het recept van het Waregemse doelpunt. De bezoekers hadden vanaf dan de touwtjes in handen, maar creëerden amper kansen. Vijf minuten voor tijd was er een hoofdrol weggelegd voor scheidsrechter Erik Lambrechts. De scheids besliste tot tweemaal toe geen strafschop toe te kennen aan W-B en kreeg op die manier de hele Freethiel op zijn dak. Het zorgde voor heel wat animo vlak voor de koffie.

Op wat wissels na viel er in het vierde kwartier weinig te beleven. Stijn Vreven poogde met Ampomah meer creativiteit te brengen. Ook Jens Cools kwam in de ploeg. Hij verving de geblesseerde Marquet. Ook zij kregen de Beverse motor niet op toerental. Er viel zelfs nog een reuzegrote kans voor Zulte Waregem te noteren. Goblet moest zijn kunde tonen op een kopbal van Mbaye Leye. Vreven haalde zelfs Jonathan Buatu naar de kant ten voordele van Olivier Myny, maar ook dat bracht weinig beterschap. Tien minuten voor tijd kreeg Ampomah een tweede geel karton onder zijn neus geduwd en maakte de opdracht er niet makkelijker op. W-B ging risico’s nemen en die werden afgestraft. De ingevallen Sander Coopman bediende Onur Kaya, die de 2-0 tegen de touwen verlengde.

W-B moet volgende week op bezoek bij KRC Genk op zoek gaan naar de eerste driepunter.

Doelpunten: Lepoint (30′) | Kaya (90′)

Gele kaarten: Cerigioni (19′) | Hamalainen (37′) | Ampomah (67′) | Vetokele (72′) | Opoku (82′)

Rode kaarten: Ampomah (67′)