Go back

W-B trekt toptalent Aleksandar Boljević aan

Waasland-Beveren heeft vandaag zijn aanvalslinie versterkt en verscherpt met Aleksander Boljević. De 20-jarige (° 12/12/1995) links- en rechtsvoetige aanvaller afkomstig uit Montenegro werd weggekocht bij PSV. De international had daar nog een contract van een jaar lopen.

Vooraleer hij in Nederland terechtkwam, speelde hij bij FK Zeta. Bij de Montenegrijnse landskampioen vond hij in 43 wedstrijden regelmatig de weg naar het doel. In een duel tussen FK Zeta en PSV in het kader van de Europa League maakte Aleksander Boljević zo’n positieve indruk op de sportieve staf van de Eindhovenaren dat zij hem meteen een profcontract van drie jaar aanboden. Hij startte bij de selectie van Jong PSV, maar werd al vlug overgeheveld naar het eerste elftal van PSV waarin hij debuteerde op 21 september 2014 tegen Cambuur. Hij scoorde in het voorbije seizoen vijf doelpunten en liet viermaal scoren.

Het ging al heel vroeg enorm hard voor de aanvaller. In 2013(!) debuteerde Boljević reeds voor het nationale elftal van Montenegro. Dat was voor de speler een extra bekroning na zijn verkiezing tot ‘Montenegrijns talent van het jaar 2012‘.

Aleksandar Boljević , die vanmorgen een contract van twee jaar met een optie van één jaar ondertekende, komt de voorlinie van geel-blauw ongetwijfeld versterken. Zijn transfer kadert ook in de visie van het clubbestuur die de voorkeur geeft aan jonge talentrijke spelers om de ploeg naar een hoger niveau te tillen. Hij zal aantreden in het shirt met rugnummer 7.

Welkom Aleksandar!