Go back

W-B kan niet winnen van KV Oostende (2-1)

tekst: Robin Maes en Martijn De Jonge - foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

In Oostende hoopte Waasland-Beveren een vervolg te breien aan puike prestaties tegen KRC Genk en KV Mechelen. In de vernieuwde Versluys Arena hoopte geel-blauw de kustploeg een lastige avond te bezorgen. W-B begon echter met een valse noot en was al snel op achtervolgen aangewezen. Aan de rust stond W-B met 2-0 in het krijt, Laurent Jans milderde nog in de slotfase tot 2-1.

De wedstrijd begon dramatisch voor W-B. Na amper twee minuten voetballen kwam Merveille Goblet ver uit doel om een diepe bal weg te trappen. Hij knalde pardoes op Rudy Camacho, die een aanstormende Knowledge Musona probeerde te stoppen. De bal verdween zeer ongelukkig in de netten, 1-0 was het harde verdict. W-B probeerde de rug te rechten, maar kon amper gevaarlijk zijn. De bal ging van voet tot voet, maar telkens stokte het aan de zestien.

KV Oostende liet de bal aan onze Leeuwen en loerde op de counter. Een goede tactiek, zo bleek. Na een knappe actie kon Musona volledig alleen op Goblet afgaan. Het Beverse sluitstuk kon het doelpunt niet verhinderen, 2-0 op het bord. De situatie werd nog erger voor W-B wanneer kapitein enkele minuten later Ibrahima Seck rechtstreeks rood krijgt. W-B kreeg niet meteen kansen bij elkaar gevoetbald, maar wat later moesten ook de kustboys met tien verder. Michiel Jonckheere pakte een tweede keer geel na een harde overtreding op Jens Cools. Geel-blauw putte moed uit die rode kaart en kwam opzetten: een voorzet van Laurent Jans werd net op tijd onderschept door de Oostendse verdediging. Net voor rust mist Cyriac nog een goede kans op een derde doelpunt, maar de ruststand was 2-0.

In de tweede helft ging Waasland-Beveren nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Na het inbrengen van Ronnie Schwartz kwamen de eerste goede kansen. Rudy Camacho schoot over, Schwarz kopte op Proto. W-B bleef aandringen met meerdere mogelijkheden tot gevolg, aan de overkant moest Laurent Jans de 3-0 van de lijn vegen. Later scoorde hij zelf aan de overzijde de 2-1 met een scherp schot in de onderhoek. Het levert een spannende slotfase op, maar verder raakte W-B niet meer. Een sterke tweede helft wordt zo niet beloond met puntengewin.

Opstelling W-B: Goblet, Demir, Buatu, Boljevic, Schrijvers, Cerigioni (74′ Opoku), Seck, Jans, Cools (61′ Michel), Vanzo (46′ Schwartz), Camacho

Opstelling KV Oostende: Proto, Bossaerts, Siani, El Ghanassy (69′ Vandendriessche), Cyriac (69′ Dimata), Musona, Jonckheere, Tomasevic, Milic, Canesin (80′ Berrier), Marusic

Gele kaarten: 10′ Schrijvers, 22′ Jonckheere, 35′ Jonckheere

Rode kaarten: 30′ Seck, 35′ Jonckheere

Doelpunten: 3′ Camacho (own.), 17′ Musona, 85′ Jans