Go back

Waasland-Beveren graait eerste punt mee uit Luminus Arena

Tekst: Robin Maes en Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft in de Luminus Arena zijn eerste punt van het seizoen gepakt. Geel-blauw stond na 23 minuten 0-2 voor maar gaf toch nog de overwinning uit handen, waardoor iedereen wat met een dubbel gevoel achterbleef. Toch overheerst de tevredenheid, want de manier waarop de ploeg bleef knokken tot het einde was geweldig!

Tijd voor een studieronde was er niet in de Luminus Arena. De wedstrijd ontplofte meteen na amper zeven minuten: kapitein Ibrahima Seck opende voor W-B de score met een absolute parel. Zinho Gano lukte de perfecte aflegger tot net buiten de zestien, Seck knalde de bal onhoudbaar in de kruising. Het eerste doelpunt van het seizoen voor Waasland-Beveren, meteen eentje om in te kaderen.

Na het openingsdoelpunt probeerde Genk druk te zetten, maar zonder resultaat. W-B kwam wederom opzetten met een afstandsschot van Floriano Vanzo, dat net naast doel zoeft. Amper drie minuten later was het wel weer raak. Siebe Schrijvers schilderde de bal op het hoofd van Jonathan Buatu, die staalhard binnen kopte. Na 34 minuten kreeg de thuisploeg een eerste kans, maar zonder veel gevaar. Amper een minuut later trapte Nikos Karelis Genk terug in de partij op assist van Thomas Buffel. Met een 1-2 ruststand trokken beide ploegen de kleedkamers in.

In de tweede helft was het lange tijd wachten op kansen. De bij Genk ingevallen Mbwana Samatta kon niet meteen de ban breken, de weinige keren dat W-B kon tegenprikken leveren ook geen resultaat op. In minuut 73 werd de stand in evenwicht gebracht na knullig verdedigen in de Beverse defensie. Alessandro Cerigioni ontzette de bal ongelukkig voorbij doelman Merveille Goblet in de voeten van Sandy Walsh, die de bal via Laurent Jans binnentrapte. De bordjes hingen in evenwicht met nog een kwartier op de klok. Iedereen die geel-blauw ademt, besefte dat onze Leeuwen heel hard moesten knokken om in de wedstrijd te blijven.

Het slot van de wedstrijd is voor Genk, met constante druk en een veelvoud aan corners tot gevolg. In de slotminuten moest Goblet nog een sterke reflex tonen op een vrije trap van Alejandro Pozuelo. Hij ranselde de bal van onder z’n deklat, het laatste wapenfeit van de partij. Het eerste punt voor W-B is binnen. Een felbevochten punt waarvoor elke spelers geknokt heeft tot het laatste fluitsignaal.

Volgende week komt KV Mechelen op bezoek naar de Freethiel.

Opstelling KRC Genk: Bizot, Walsh, Dewaest, Karelis, Buffel, Uronen, Pozuelo, Ndidi, Heynen, Bailey, Kebano (45’ Samatta)

Opstelling Waasland-Beveren: Goblet, De Schutter, Buatu Mananga, Gano, Schrijvers (90’ Moren), Cerigioni (89’ Nys), Seck, Jans, Cools, Vanzo (77′ Myny), Camacho

Doelpunten: 7′ Seck, 23′ Buatu, 35′ Karelis, 73′ Jans (own.)

Gele kaarten: 61′ Cerigioni, 65′ Goblet, 85′ Buffel

Toeschouwers: 13.277