Go back

WAASLAND-BEVEREN – ZULTE WAREGEM (06/08): SELECTIE & VOORBESCHOUWING

Zaterdag 6 augustus om 20 uur ontwaakt de Freethiel uit zijn zomerslaap. Op de tweede speeldag van de nieuwe competitie 2016-2017 ontvangen geel en blauw Zulte-Waregem.

Een eerste thuiswedstrijd is altijd iets speciaals. Voor velen van ons wordt het uitkijken naar enkele nieuwe spelers, naar nieuwe personen bij de technische ploeg, naar de nieuwe shirts, naar de veranderingen aan het stadion, en ja, ook naar verschillende nieuwe supporters die zichzelf – mede door de mooie prestaties van vorig seizoen – voor de eerste keer op een abonnement getrakteerd hebben. Maar het is ook thuiskomen in een vertrouwde omgeving om van op die vertrouwde stoel of trede samen met de gekende gezichten onze ploeg naar een overwinning te schreeuwen.

W-B wil nederlaag wegspoelen

Deze eerste thuismatch van het seizoen is meteen een mooie gelegenheid om de jammerlijke nederlaag van vorige zaterdag weg te spoelen. Waasland-Beveren verloor pas in de allerlaatste seconden op het veld van Charleroi, na een goede partij met vooral een zeer sterke eerste helft.

Het is nu taak om verder te bouwen op het elan van de eerste helft. Coach Stijn Vreven en zijn staf selecteerde voor deze wedstrijd tegen Zulte-Waregem grotendeels dezelfde kern als tegen Charleroi. Alleen Myny komt opnieuw in de selectie ten nadele van Orye.

Erg ambitieus Zulte-Waregem

Zulte-Waregem heeft een actieve transferperiode gekend. Verschillende nieuwe spelers hebben de reeds goed uitgebalanceerde kern versterkt. Davy De fauw, Brian Hamalainen, Timothy Derijck en Igor Vetokele zijn slechts enkele van de nieuwe gezichten. De bekendste nieuwkomer is misschien Obbi Oulare die na een buitenlands avontuur bij Watford bij de Gaverbeek wil schitteren. Hij maakt normaal gezien zaterdagavond op de Freethiel zijn debuut.

Coach Francky Dury is ambitieus en wil minstens PO1 halen. Ze zullen zaterdagavond dus gemotiveerd aan de aftrap komen om na de felbevochten maar verdiende 3-0 zege tegen Eupen een tweede overwinning op rij te behalen.

De selectie
Henkinet | De Schutter | Moren | Buatu Mananga | Marquet | Gano | Schrijvers | Cerigioni | Seck | Goblet | Jans | Ampomah | Caufriez | Cools | Nys | Vanzo | Myny | Camacho

De scheidsrechters
Erik Lambrechts | Patrick Plumes | Cédric Lescalier | Nathan Verboomen

Vorige ontmoetingen in het Freethielstadion

2015/2016  (JPL)          Waasland-Beveren – SV Zulte Waregem        2:1 (1:0)
2015/2016  (POII)         Waasland-Beveren – SV Zulte Waregem        0:2 (0:1)
2014/2015  (JPL)          Waasland-Beveren – SV Zulte Waregem        1:3 (0:0)
2013/2014  (JPL)          Waasland-Beveren – SV Zulte Waregem        2:2 (1:2)
2012/2013  (JPL)          Waasland-Beveren – SV Zulte Waregem        0:2 (0:1)

Voor deze wedstrijd zijn de gekende veiligheidsmaatregelen geldend voor terreurniveau 3 nog steeds van kracht. Handtassen en rugzakken worden niet toegelaten in het stadion.

selectie wb 2016-2017